Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Een armatuur op maat
WORKLIGHT, tafelarmatuur zwart.

Een armatuur op maat

De oorsprong van SLV Nederland ligt bij Lagotronics, een bedrijf gespecialiseerd in enerzijds verlichting en anderzijds speltechniek voor pretparken. Sinds 2015 is de verlichtingstak een dochteronderneming binnen de SLV Group. Met 17 medewerkers, waaronder een aantal lichtadviseurs, werkt de verlichtingsspecialist vanuit Venlo, maar profiteert van de kunde en slagkracht van de SLV Group.

NUMINOS XL, Frontring wit.

Marketing Coördinator Clim de Boer: “SLV GmbH heeft dochterondernemingen in 15 landen, waaronder in Nederland. Vanuit Duitsland is 98% van de producten uit voorraad leverbaar. Dit maakt ons een zeer betrouwbare leverancier.” 

Licht is de passie van SLV Nederland en dat is volgens De Boer merkbaar in de hele leveringsketen. “Van onze eigen innovaties en kwaliteitscontroles tot de eerlijke prijzen. We hebben een enorm breed assortiment, waar architecten graag mee werken.” 

Dit heeft ook te maken met de lichtadviseurs van SLV. “Klanten komen bij ons met een globaal idee en hun wensen, wij zetten dit om in een concreet plan. We maken een lichtberekening waarbij we rekening houden met de situatie. Vervolgens kunnen we onze producten in de ruimte weergeven door middel van een 3D impressie. Op deze manier kunnen we onze klanten ontzorgen.”

De Boer vervolgt: “Onze producten worden voor groot deel binnen 48 uur geleverd vanuit Duitsland. Hier zijn ook testlaboratoria te vinden, waar de producten van SLV grondig getest worden. Ontwerpers en ontwikkelaars werken hier continu daarnaast aan nog betere armaturen. Ook in China heeft SLV een eigen vestiging, om daar de kwaliteit en een goede werkomgeving te bewaken.” 

NUMINOS XS inbouwframe recht.

Steeds iets duurzamer

SLV besteedt steeds meer aandacht aan duurzaamheid. “Ledverlichting helpt natuurlijk om gebouwen te verduurzamen”, zegt De Boer. Daarnaast is het bedrijfspand van SLV energieneutraal en werkt het bedrijf steeds vaker met gerecyclede materialen. “We maken voor het eerst producten met gerecycled plastic, dit zijn een aantal plafonlampen, lichtbronnen en een tuinspot. Het gaat verder om kleine aspecten. Zo gebruiken we geen folie en plastic meer in onze verpakkingen, schroefjes zitten in kartonnen zakjes. Zo maken we telkens nieuwe stappen.” 

ONE LINEAR 140 FASE up/down.

Modulaire collectie voor architecten

Speciaal voor architecten is er de Numinos collectie. “Tot nu toe werkten wij met veel verschillende soorten verlichtingsfamilies. Nu is er echter het Numinos systeem, dat modulair opgebouwd is. De klant kan stap voor stap zijn eigen armatuur samenstellen door een keuze te maken uit allerlei verschillende eigenschappen. Moet het een plafondlamp zijn, een pendel, moet het armatuur kantelbaar zijn, opgebouwd of ingebouwd. In totaal zijn ruim 1500 verschillende combinaties mogelijk binnen onze configurator. Er wordt ook meteen getoond welk licht dit armatuur geeft. De serie heeft hetzelfde design zodat de armaturen onderling bij elkaar passen, voor welke samenstelling ook gekozen wordt.” In de nabije toekomst wil SLV dit idee ook toepassen op buitenverlichting.

De nieuwe catalogus van het bedrijf is nu verkrijgbaar. Daarnaast is SLV Nederland weer aanwezig op Light & Building, van 13 – 18 maart 2022. “Helaas ging deze beurs in 2020 niet door. We hadden plannen voor een grote stand en hopen deze volgend jaar alsnog uit te kunnen voeren. Veel van onze producten zijn dan in Frankfurt te zien.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details