Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Een duurzaam dak is goed voor de stad!

Een duurzaam dak is goed voor de stad!

De meeste platte daken in Nederland zijn voorzien van bitumen dakbedekking. Maar bitumen slim én ecologisch benutten? Dat kan!

Wat hebben bitumen en ecologie gemeen?

Bitumen en ecologie lijken op eerste zich weinig met elkaar gemeen te hebben, maar er is toch een direct verband. Hoe? Bitumen is de meest ecologische oplossing voor het waterdicht maken van platte daken, ondanks het een product op basis van aardolie is. Onze bitumen dakbanen zijn recyclebaar na de bewezen levensduur van +40 jaar, dat betekend dat u met dit soort dak de ecologisch voetafdruk nog meer verkleind. Na de bewezen levensduur zijn ze nog makkelijk te herlagen met een nieuwe toplaag, zodat u de volgende 40 jaar nog kan genieten van uw dak. Onze daken zijn daarnaast ook nog 100% recyclebaar tot hoogkwalitatieve grondstof voor nieuwe dakbanen.

De cirkel rond

Sinds de jaren ’90 zet Derbigum zich in voor de herwaardering van bitumen dakbanen aan het einde van de levensduur. Dankzij deze methode kunnen zij een volledig nieuwe grondstof produceren, Derbitumen. Hoe dit proces in zijn werk gaat? Het begint allemaal met het inzamelen van snijresten, productieresten en oude dakbanen. Bij de distributie worden alle bigbags verzameld, de snijresten, productieresten en oude dakbanen worden vermalen tot fijnere granules. Daarna worden stof, metalen residuen en dergelijke verwijderd, wat ook wel het zuiveringsproces wordt genoemd. Als de vierde stap is gebeurd gaat de productie van de Derbitumen in werking, dit is een gepatenteerd proces. De Derbitumen is klaar en wordt meegenomen als nieuwe grondstof voor de productie van Derbicoat NT (onderlaag) en Derbigum NT (toplaag). 

De onderlaag bevat 30% Derbitumen, de toplaag bevat 25%, ook de glasvlies- en polyesterwapening zijn van gerecycled materiaal. Derbigum NT is ook gecertificeerd met een KOMO certificaat. Maar het gaat nog verder, ook ontvangt u een CO2 -reductie certificaat en een Terugnamecertificaat. Wist u trouwens dat Derbigum NT de laagste schaduwkosten heeft van alle bitumineuze dakbedekkingen die vandaag de dag op de markt zijn? Ook staat het product in de Nationale Milieu Database (NMD).

Dit alles maakt de cirkel rond!

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details