Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Een gedegen voorbereiding bij het leggen van een gietvloer wordt vaak onderschat’
‘Groen’ kantoorgebouw Tilburg

‘Een gedegen voorbereiding bij het leggen van een gietvloer wordt vaak onderschat’

Kennismaking met excellente gietvloeren

Een woning of gebouw is volgens Joost van der Velde, directeur en eigenaar bij Caracterr BV uit Giessen, méér dan alleen een dak boven je hoofd. “We creëren een leef- of werkomgeving met een eigen karakter. Met onze ambachtelijk en naadloos aangebrachte gietvloeren bepalen wij mede de sfeer; wij laten elke ruimte excelleren.”

Caracterr levert en maakt gietvloeren bij bedrijven en consumenten in Nederland, België en soms daarbuiten. Van der Velde: “We maken gietvloeren die vooral mooi zijn en wij kijken verder dan alleen een functionele of technische oplossing zoals de toepassing in grootkeukens of parkeergarages. Dat kunnen wij overigens ook, maar onze focus ligt vooral op design. Wij werken veel samen met interieurarchitecten en -stylisten, zeker als het gaat om de trends in kleuren, waarbij we in samenspraak ook nieuwe dingen ontwikkelen.”

Van der Velde vertelt verder: “We willen niet alleen een gietvloer die makkelijk te reinigen is, maar ook één die mooi is en blijft. Dat is ons eerste uitgangspunt. We realiseren dat door het gebruik van kwalitatief uitstekende materialen in harmonieuze kleuren. Ons tweede uitgangspunt is dat wij het gehele traject, inclusief de uitvoering, in eigen beheer doen. Daarin is de voorbereiding essentieel. De gietvloer is relatief dun, dus het is belangrijk dat de ondergrond vlak en strak is, zonder oneffenheden. Is corrigeren nodig, dan kunnen we zelf diamantschuren, gaten en sleuven herstellen en egaliseren van de gehele oppervlakte. Het is precisiewerk omdat een gietvloer is opgebouwd uit meerdere lagen, meestal vijf. Gaat het in de eerste laag fout, dan zie je het terug in het eindresultaat. Vandaar het credo in ons werk; controleer jezelf elke dag, want tijdens de eerste dagen zijn fouten te corrigeren, met als eindresultaat een excellente gietvloer.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details