Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Een juweel in de keuken
De afwerking messing patina van deze Fusion Square kraan van Quooker verandert langzaam van kleur waardoor een unieke kraan ontstaat.

Een juweel in de keuken

De keuken heeft door de jaren heen een enorme metamorfose doorgemaakt. Vele jaren geleden werd de keuken steevast verstopt in een kamer apart, ver weg van de dagelijkse actie in de woonkamer. Vandaag is juist de keuken het epicentrum van de activiteiten. Elke keuken verdient een kroonjuweel en dat is, althans volgens Quooker, de keukenkraan.

Functioneel én mooi. Dat zijn de twee eigenschappen die de Nederlandse fabrikant Quooker een keukenkraan meegeeft. Functioneel spreekt voor zich, denk maar aan alle handelingen die je doet waarbij (een beetje) water nodig is. Handen wassen kwam de laatste maanden volop in de schijnwerpers te staan als één van de hygiënische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Maar ook voor de bereiding van het avondmaal is water nodig. En aangezien de keuken is uitgegroeid tot het middelpunt van een woning en dus ook volop in de schijnwerpers staat als er bezoek over de vloer komt, moet de keukenkraan mooi zijn. “De keukenkraan moet simpelweg ‘alles’ kunnen”, zegt men bij Quooker. “En onze kraan kan dat.”

Voor elk type keuken en voor elke smaak is er een gepaste afwerking beschikbaar.

Niet meer weg te denken uit de keuken

Koud, warm en kokend water, direct beschikbaar, daar denken we spontaan aan wanneer we aan Quooker denken. Wie Quooker CUBE installeert, krijgt er ook nog eens gekoeld en bruisend water bij. Quooker realiseert dit zonder veel plaats in te nemen. 

“Een keukenkraan komt er sowieso en het reservoir voor kokend water en de CUBE nemen weinig plaats in het keukenkastje in”, legt de fabrikant uit. “In Nederland komt één op de drie nieuwe keukens met een Quooker kraan, België kent een exponentiële groei.” 

Een belangrijk aspect is en blijft de veiligheid in gebruik, een Quooker-kraan zorgt immers ook voor kokend water. “De bediening is childproof”, stelt de fabrikant ons gerust. “Een kind kan niet zomaar kokend water tappen aangezien het toch een combinatie van handelingen vraagt om dit te krijgen.” Wie denkt dat een Quooker kraan een energieverslinder is, die heeft het mis. Quooker berekende immers dat het slechts 5 cent per etmaal kost om steeds kokend water ter beschikking te hebben.

Een trendy kleur én een childproof bediening.

Het oog wil ook wat

Een keukenkraan springt in het oog en dan willen we allemaal dat die er fantastisch uit ziet. Het designteam van Quooker zorgt dan ook voor een hele reeks verschillende design finishes. “Zo is er voor elk type keuken en voor elke smaak een passende Quooker kraan”, maakt de fabrikant zich sterk. “We houden steeds de trends in de gaten. Aangezien het ontwerp in house gebeurt, kunnen we snel inspelen op wat komen gaat zodat we altijd actueel zijn.” De nieuwste afwerking in het gamma heet ‘messing patina’. Een kraan met deze afwerking is een kraan waarvan het uiterlijk door de jaren heen verandert onder invloed van de buitenlucht en de vele aanrakingen. Een messing patina Quooker kraan is dus steeds een unieke kraan, die meeleeft met de gebruiker.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details