Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Een revolutie in moderne werkruimtes
De nieuwe Brakel Qubes zijn beschikbaar vanaf het formaat telefooncel tot ruimtes waarin met tien personen kan worden vergaderd.

Een revolutie in moderne werkruimtes

Flexibele oplossingen voor architecten en bedrijven

Van een dynamische omgeving wordt steeds meer flexibiliteit gevraagd. Als antwoord hierop ontwikkelde Brakel Wandsystemen de Qubes. Dit is een unieke space-in-space oplossing op basis van het bestaande wandsysteem.

Het succesvolle Brakel ‘All-in Wall’ wandsysteem werd in de jaren ‘70 ontwikkeld in samenwerking met verschillende architecten. “Zo ontstond een flexibel systeem waarmee architecten onbegrensd aan de slag kunnen met hun ontwerp”, zegt accountmanager Pim Wouterse. “Er zijn door de jaren heen natuurlijk verbeteringen doorgevoerd, maar het basisontwerp is nog steeds hetzelfde. De kracht van het product is dat er verschillende wandtypes mogelijk zijn binnen één systeem. Zij hebben allemaal hetzelfde slanke profiel en dat zorgt voor de hoge mate van flexibiliteit.”

Project: Innovation Gecentreerd Johnson Controls Rotterdam. De glazenwanden zijn gecombineerd met gesloten wanden waarin schermen zijn geïntegreerd.

Wandsysteem als basis voor de Qubes 

Alle producten van Brakel worden in Nederland gemaakt en door eigen monteurs geïnstalleerd. “Omdat wij in eigen huis ontwikkelen, zijn we in staat om snel vernieuwingen door te voeren”, zegt Pim. “We volgen hierbij de geluiden uit de markt. Al vóór corona merkten we dat er steeds meer behoefte was aan flexibele werkplekken en er vaker gekozen werd voor meeting boxen. Met ons wandsysteem als basis ontwikkelden wij hiervoor ons eigen alternatief.” 

De nieuwe Brakel Qubes zijn beschikbaar vanaf het formaat telefooncel tot ruimtes waarin met tien personen kan worden vergaderd. Iedere Qube wordt standaard uitgerust met mechanische ventilatie, een technisch paneel, een akoestisch plafond, ledverlichting en het beschikt daarnaast over een hoge geluidswering. De modulaire units zijn leverbaar in elke gewenste kleur en volledig door de klant samen te stellen. “Hierin onderscheiden wij ons. De klant kiest welke componenten dicht moeten zijn, of juist van glas en waar de deur zich moet bevinden. De Qubes zijn makkelijk aan te passen of te verplaatsen. Je kunt het product dus eerder zien als een meubelstuk, dat je gewoon meeneemt, dan als een onderdeel van het gebouw.” 

Hoewel het product nog niet lang op de markt is heeft Brakel Wandsystemen al zo’n 400 Qubes geleverd. “We merken dat het systeem zich leent voor een hele andere manier van bouwen. Soms gebruiken onze klanten één of twee units als meetingruimtes, maar ook complete kantoorpanden worden ingericht met deze units, zonder dat hier nog een systeemwand aan te pas komt. Soms worden de Qubes gecombineerd met ons wandsysteem. Doordat de basis van de elementen gelijk is ontstaat een mooie eenheid.” 

De Qubes lenen zich bij uitstek voor toepassing in industriële panden en een open werkomgeving. “Ze zijn echter ook zeer geschikt voor de maakindustrie, showrooms en distributiecentra. Wij denken hier graag over mee met onze klanten.” 

Brakel Wandsystemen is met haar Qubes aanwezig op ARCHITECT@WORK Amsterdam en hopen u daar te ontmoeten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details

Kunnen we je helpen met zoeken?