Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Eenvoudig, snel en ruimtebesparend bergingen realiseren in appartementsgebouwen
De stalen gaaswanden kunnen in iedere RAL-kleur worden afgewerkt.

Eenvoudig, snel en ruimtebesparend bergingen realiseren in appartementsgebouwen

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Volgens het Bouwbesluit moet elk appartement in Nederland groter dan 50m2 verplicht voorzien zijn van een individuele berging van ten minste 5m2. Maar ook voor kleinere appartementen is een gezamenlijke of individuele berging zeer wenselijk. De realisatie hiervan is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan. Immers: hoe meer appartementen, hoe meer bergingen er bijvoorbeeld in de (parkeer-)kelder moeten worden ingepast. 

Om architecten en aannemers verlichting te bieden, levert Troax hoogwaardige stalen gaaswandpanelen die ten opzichte van bijvoorbeeld gemetselde bergingen ongekende voordelen bieden. Zowel op het gebied van veiligheid, ruimte als uitstraling.

Bescherm de (brom)fietsen, kinderwagens, gereedschappen en andere persoonlijke producten van bewoners slim én efficiënt met de stalen gaaswanden van Troax.

Bescherm de (brom)fietsen, kinderwagens, gereedschappen en andere persoonlijke producten van bewoners slim én efficiënt met de stalen gaaswanden van Troax en profiteer van talloze voordelen, zoals een maximale lichtdoorlating, comfortabele zichtlijnen, een uitstekende ventilatie én een optimale bescherming tegen inbraak en schade. 

“In veel appartementsgebouwen worden de bergingen nog in traditioneel metselwerk uitgevoerd”, weet Sigrid Herbosch, coördinator sales en marketing bij Troax. 

“Groot nadeel hiervan is de dikte van de wanden, die waardevolle opslagruimte wegsnoept. Bovendien zijn metselwerkwanden niet modulair, waardoor gebouweigenaren hun indelingsvrijheid verliezen. Onze stalen gaaswandpanelen bieden voor beide uitdagingen een oplossing. De panelen zijn slechts 3mm dik en volledig modulair, waardoor een ongekende toepassingsvrijheid ontstaat. Wanneer behoeftes wijzigen, kunnen de opstellingen eenvoudig gedemonteerd en in een andere configuratie weer opgebouwd worden. Bovendien zijn de systemen perfect aanpasbaar aan iedere situatie. Schuine plafonds en aflopende vloeren zijn geen enkel probleem en in het geval van leidingen en kanalen kunnen eenvoudig uitsparingen gemaakt worden. Hierbij behouden onderhoudspartijen te allen tijde zicht op de gebouwtechniek.”

Optimum van begrenzing, bescherming en doorzicht 

Doordat de gaaswandpanelen van Troax transparant zijn, komen begrenzing, bescherming en doorzicht samen. “Ook dit biedt diverse voordelen”, aldus Herbosch. “Zo kunnen eventuele brandhaarden snel gedetecteerd én geblust worden. Bewoners voelen zich veiliger en onbevoegden worden aanzienlijk sneller waargenomen.” 

Belangrijk is ook de duurzaamheid van de gaaswandpanelen. Zo kunnen de panelen 100% gerecycleerd worden én hebben de systemen een zeer lange levensduur. “In geval van een inbraak of schade kunnen de individuele gaaswandpanelen eenvoudig gedemonteerd en vervangen worden.”

Schuine plafonds en aflopende vloeren zijn geen enkel probleem en in het geval van leidingen en kanalen kunnen eenvoudig uitsparingen gemaakt worden.

Architecten hebben bij Troax keuze uit drie systeemseries met verschillende mazen en inbraakweerstandsklassen, die naar wens ook vrij gecombineerd kunnen worden. Alle systemen zijn standaard voorzien van gelaste scharnieren, vertelt Herbosch. 

“Ons Classic basismodel is bij uitstek geschikt voor appartementsgebouwen of omgevingen waarin de externe beveiliging al goed op orde is. Dit systeem is licht, kostenefficiënt en standaard verkrijgbaar in maaswijdtes van 25×25, 50×50, 50x100mm. Het Medium systeem wordt met name toegepast op locaties met een hoger beveiligingsniveau en wordt geleverd in combinatie met goedgekeurde slotsystemen en versterkte voorpanelen. Binnen dit systeem hebben architecten en afnemers keuze uit een maaswijdte van 50x50mm of een volle plaat. Het meest veilige systeem is het Safe systeem, dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Dit systeem beschikt tevens over een maaswijdte van 50x50mm, maar dan met een draaddikte van 5mm. Bovendien wordt gebruik gemaakt van speciale profielen die bouten, moeren en deursloten afschermen. Maar dit geldt ook voor een gelast hangslot- of cilinderslotsysteem, waardoor onbevoegden efficiënt worden geweerd.”

Uitgebreid aanbod accessoires

De stalen gaaswandpanelen worden gecompleteerd met een uitgebreid aanbod accessoires, die de systemen nóg veiliger en efficiënter maken. Van nummerplaatsystemen tot deurdrangers, deurdempers, hangslotplaatjes, cilindersloten, elektrische sluitplaten en legplanken. Sinds kort zijn zelfs fietsreksystemen leverbaar. 

“De stalen gaaswanden kunnen in iedere RAL-kleur worden afgewerkt”, aldus Herbosch. “Ook beschikken we over een thermisch verzinkte (gegalvaniseerde) variant, waardoor plaatsing in vochtige (buiten)ruimtes mogelijk wordt. Dankzij een uitgebreide reeks standaardmaten (0,2 tot 1,5m) kan in elke ruimte een passend systeem worden samengesteld. Eventuele aanpassingen kunnen eenvoudig on site of in onze fabriek worden doorgevoerd. Naar wens kunnen de systemen vooraf op maat worden gelast, voor een extra strak resultaat.”

Beveiligen van eigendommen, processen én mensen

Troax ontwikkelt, produceert en levert innovatieve stalen gaaspanelen en deuren voor het afschermen van machines en robots, het compartimenteren van magazijnen en het indelen van kelders, bergingen, (parkeer)garages, technische ruimtes en serverruimtes. “Onze producten zijn te vinden in tal van toepassingen over de hele wereld, waar zij mensen, eigendommen én processen beveiligen”, vertelt Herbosch. “De panelen worden bovendien steeds vaker gebruikt als esthetische afwerking. Denk hierbij aan het indelen en afschermen van werkplekken, restaurants, musea, lofts en creatieve zones, bijvoorbeeld in combinatie met begroeiing. De mogelijkheden gaan daarmee veel verder dan het initiële doel. De enige beperking is de creativiteit van de architect of afnemer.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details