Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Efficiëntie uit de lakspuit: Aqua-Nova Pro-spray van ADLER

Efficiëntie uit de lakspuit: Aqua-Nova Pro-spray van ADLER

Schildert u nog met kwast en roller of werkt u al met een spuitapplicatie? Wat voor producenten van meubels en kozijnen al lang de standaard is, biedt ook schilders enorme voordelen: het lakken met behulp van een spuitapplicatie. Met de schilderslak Aqua-Nova Pro-spray heeft de toonaangevende Oostenrijkse verf- en lakproducent ADLER het perfecte product voor professionals in huis.

Sneller lakken

Elke schilder weet: tijd is geld. En uit de praktijk blijkt: wie gebruik maakt van een spuitapplicatie, is – inclusief het voorbereiden en reinigen van de apparatuur – circa  20 procent sneller klaar. Niet alleen bij grote bouwprojecten, maar ook bij kleinere lakklussen besparen schilders op deze manier tijd en geld. Maar de spuitapplicatie is niet alleen efficiënt, ook de kwaliteit is uitstekend: de doorstroming is optimaal en de dikte van de laklaag is overal gelijk, net als het uiterlijk. Wie niet alleen efficiënt wil werken, maar daarnaast ook hoge ogen wil gooien met uitstekende kwaliteit, kiest voor de Aqua-Nova Pro-spray van ADLER. De watergedragen lak is uitermate geschikt voor spuitapplicaties en zorgt in een handomdraai voor perfect witte of gekleurde oppervlakken.

Een schat aan ervaring

“Als toonaangevende aanbieder van lakken op waterbasis voor meubel- en kozijnenproducenten hebben wij veel ervaring met spuitapplicaties”, legt Jeffrey Gerritse, technisch accountmanager bij ADLER Benelux, uit., uit. “Deze kennis hebben we bij de samenstelling van Aqua-Nova Pro Spray ingezet.” De robuuste lak wordt gekenmerkt door een goede krasvastheid en een uitstekende crème- en vetbestendigheid. Een optimale Airless spuitinstelling met een maximale hoeveelheid van 250 mu zorgt voor een perfect uitziend oppervlak – en dat op bijna elke ondergrond: in combinatie met de Aqua-Multiprimer Pro Spray hecht de lak in binnenruimten perfect op metaal en pvc. Voor hout adviseert Gerritse een voorbehandeling met Aqua Isoprimer Pro Spray: “Op die manier voorkom je verkleuringen doordat bestanddelen van het hout naar buiten dringen.” Op verzinkte oppervlakken, op poedercoatings en op bepaalde oude verflagen kan de spuitlak voor schilders zelfs helemaal zonder voorbehandeling worden aangebracht.

Goed voor de gezondheid

De watergedragen Aqua-Nova Pro-spray van ADLER ziet er niet alleen goed uit, maar zorgt ook voor een aangenaam en gezond omgevingsklimaat. “Iedere schilder kent de problematiek van geuroverlast bij kunstharstlak met oplosmiddelen. Aqua-Nova-Pro Spray is ontwikkeld met behulp van een hybridetechnologie op waterbasis en is daarmee bijna geurvrij”, aldus Gerritse.

De toekomst van het lakken

“Ik weet zeker dat de spuitapplicatie in professionele schildersbedrijven een grote toekomst tegemoet gaat, vertelt Leon Cremers, directeur van ADLER Benelux in Heeze. “Zo kunnen ook grote oppervlakken op de bouwplaats efficiënt en in uitstekende kwaliteit worden gelakt”. Wie eerste ervaring wil opdoen met de spuitapplicatie, kan deelnemen aan de cursus ‘Spuitapplicatie van lakken’. Hier vertellen experts van ADLER schilders wat ze moeten weten om efficiënt met deze applicatie te kunnen werken

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details