Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Elke gevel in het juiste licht
Voor de outdoor verlichting van Volvo Veldhoven zijn armaturen Kyro+ 1 en Traccia gebruikt. (Beeld: Jaap Lotstra)

Elke gevel in het juiste licht

Design en functionaliteit die hand in hand gaan

Gevels mooi verlichten, hoe doe je dat precies? Performance in Lighting biedt verschillende soorten armaturen om gevels aan te lichten en accenten toe te voegen, vanuit de gevel zelf, of vanuit de grond. Bij keuzestress is het bedrijf ook altijd beschikbaar om elk project van het juiste advies te voorzien.

De internationale groep Performance in Lighting ontwikkelt al meer dan 45 jaar verlichting voor professionele toepassingen. Het brede aanbod is geschikt voor zowel binnen als buiten. Accountmanager Jeroen Appelhof: “Zo is er de opbouwserie Mimik, waarmee je mooie strijklichtaccenten kunt creëren. De stoep of het terras kun je met armaturen uit deze collectie echter ook verlichten. Er zijn bijvoorbeeld modellen die je op een paaltje kunt plaatsen.” 

Mimik Flat.

De ultraplatte verlichtingsarmaturen voor aan de gevel laten zich hierin perfect integreren. De lampen hebben namelijk een minimalistisch design en een dikte van slechts enkele centimeters. “Een cover, beschikbaar als accessoire, biedt architecten de kans om de installatie met elk materiaal naar keuze af te dekken, bijvoorbeeld met het hout of steen waar de gevel uit opgetrokken is. Zo wordt Mimik echt een kameleon, die wegvalt in de gevel. De architect of aannemer kan dit zelf doen.” 

Mimik kan één kant op schijnen of beide kanten op. “Het is een heel populaire serie, die zowel binnen als buiten gebruikt wordt.”

Raadhuis Veghel, uitgelicht door Performance in Lighting.

Oriëntatie en veiligheid mogen ook mooi zijn

Het inbouwen van verlichting in de gevel is natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor biedt Performance in Lighting onder meer de serie Insert+. “Dit is een mooi functioneel armatuur. Door het laag in de muur te plaatsen kun je hiermee prachtig een pad uitlichten. Deze serie is complementair aan Mimik, en gaat uit van het idee dat oriëntatie en veiligheid ook best mooi mogen zijn!” 

Traccia is een inbouwarmatuur voor in de grond

Over het inbouwen van verlichting moet goed nagedacht worden. “Hier kunnen wij architecten natuurlijk mee helpen, want inbouwen is soms complex. Het heeft echter ook veel voordelen, omdat het niet bij elk looppad mogelijk of wenselijk is om paaltjes neer te zetten.” De Insert+ collectie bestaat uit wandinbouwarmaturen voor binnen en buiten en is beschikbaar in vier maten.

Een Insert + armatuur.

“Ons klapstuk is Traccia, een inbouwarmatuur voor in de grond”, zegt Appelhof. “Het armatuur heeft een uniek straaloriëntatiemechanisme voor de verlichting van kleine, grote of zeer grote oppervlakken. Daardoor is het armatuur flexibel waardoor je hier heel specifiek mee kunt aanlichten. Soms kun je het armatuur niet op de perfecte plek plaatsen, maar met Traccia behaal je dan toch het gewenste resultaat. Het is een heel populair armatuur, waarvan de lichtkleur ook flexibel is. Daarnaast is het product voorzien van antiverblindingslamellen en kan het met Dali gedimd worden. Niet onbelangrijk; Traccia is makkelijk te verwerken in straatwerk.” 

Warmteservice Gouda is uitgelicht met verschillende armaturen van Performance in Lighting. (Beeld: Jaap Lotstra)

Performance in Lighting voorziet architecten en aannemers desgevraagd van vrijblijvend lichtadvies en berekeningen. “We delen de kennis over onze armaturen heel graag. Eventueel kunnen we andere inzichten geven, over de keuze van het soort armatuur en over kleine aanpassingen waarmee de klant een resultaat kan bereiken dat nog meer in het oog springt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details