Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Elke klant heeft eigen visie op toepassing en daagt ons uit hierin mee te denken’

‘Elke klant heeft eigen visie op toepassing en daagt ons uit hierin mee te denken’

Verkoopadviseur Suzanne Timmerman bij Eurofelt, onderdeel van Lampe Group: “Het is prachtig, maar het zorgt wel voor een enorme galm en nagalm in ruimten zoals op een kantoorvloer of in een centrale hal. Onze oplossing: 100% wolvilt.”

Suzanne: “Wij zijn gespecialiseerd in het verwerken van industrieel textiel en vilt. Wij passen dit toe onder andere binnen de voedingsmiddelenindustrie, machinebouw en ook veelvuldig in de utiliteitsbouw en in openbare en niet-openbare ruimten. Wij hebben ervaring en alles in huis om te snijden, stansen en het confectiewerk te verzorgen. Sinds jaren werken wij ook met designvilt; gemaakt van 100% wolvilt.”

De vraag naar wolvilt in een designomgeving neemt volgens Suzanne erg toe: “Je ziet vilt in gordijnen aan de wand, in baffles of schotten aan het plafond of verwerkt in scheidingswanden. Het zorgt dat galm en nagalm verminderen. Het is enerzijds puur voor de akoestiek, maar het dient ook steeds vaker als eyecatcher. Zo was bij het ontwerp van een bibliotheek een fictieve bladerwand bedacht. Wij mochten daarbij de bladeren in vilt realiseren; in verschillende maten, diktes en kleuren. Een oplossing die opvalt en hoge tonen absorbeert.”

Eurofelt vervaardigt in de utiliteitsbouw in opdracht van binnenhuisarchitecten of interieurbouwers. “Zo was een stalen frame bedacht als scheidingswand. In verschillende afmetingen en kleuren sneden wij stroken wolvilt, die om het frame werden gewikkeld. Als kennispartner worden wij graag door onze klanten uitgedaagd om mee te denken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details