Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Eventful Acoustics
Green Village Nieuwegein ontvangstruimte.

Eventful Acoustics

Een goede ruimteakoestiek is cruciaal voor de ruimtebeleving en niet in de laatste plaats voor gezondheid en welzijn op de langere termijn. In een evenementenhal, conference room, ontvangstruimte voor bedrijfsfeesten, workshops etc. wordt flink geïnvesteerd in het design van de ruimte om een prettige sfeer en ruimtebeleving te creëren. Echter, de ruimteakoestiek is minstens zo belangrijk en daarbij ook nog cruciaal voor de spraakverstaanbaarheid! En daar staat of valt een evenement mee!

Belang van goede ruimteakoestiek

In grotere ruimtes waar veel mensen samenkomen is de akoestiek helaas vaak flink onder de maat. Een dag doorbrengen in een ruimte, waar harde en onaangename geluiden de boventoon voeren, is geen sinecure en wordt dan, ondanks het mooie interieur, toch niet de ervaring die men voor ogen heeft. Het is meer regel dan uitzondering dat de ruimte voor akoestische oplossingen beperkt is, en wordt er geen rekening gehouden met het verhoogde geluidsniveau wat een grotere groep mensen nu eenmaal met zich meebrengt. 

Green Village Nieuwegein.

Gelukkig groeit het bewustzijn voor het belang van de ruimteakoestiek. Tegelijkertijd is er steeds meer vraag naar duurzame materialen, die bijdragen aan het comfort en de spraakverstaanbaarheid en daarbij ook nog eens een aanvulling vormen op het interieurontwerp. Maar hoe realiseer je een prettige ruimteakoestiek zonder dat de materialen een inbreuk vormen op het zorgvuldig ontworpen interieur? En hoe integreer je daarin lampen, spots en decoratieve objecten? Hoe ga je om met een plafond met curven, speciale vormen en niveauverschillen? 

Een weldaad voor het oog én het oor

Asona brengt deze elementen samen in hoogwaardig akoestische, naadloze plafondoplossingen, waarmee de ruimteakoestiek in elke ruimte kan worden geoptimaliseerd en die naadloos opgaan in het design van de ruimte. Het effect is direct merkbaar en optimaliseert de positieve beleving van het evenement.

Daarnaast is het mogelijk om, indien gewenst, juist een contrasterend effect te creëren door het toepassen van bijzondere kleuren en vormen, waardoor deze akoestische materialen een heel mooi accent vormen op het bestaande interieur. Spots en lampen kunnen prachtig worden geïntegreerd. Buizen, balken en andere objecten kunnen desgewenst worden meegenomen in het spuitwerk of juist zichtbaar blijven door eromheen te werken. De mogelijkheden om het gewenste visuele effect en comfort te realiseren en aan te passen aan de persoonlijke wensen zijn eindeloos.  

Mogelijkheden akoestische spray-on oplossing

Globaal zijn er twee systemen, waarbinnen een keur aan mogelijkheden is voor wat betreft kleur en structuur:

SONASPRAY® is een prijsvriendelijke spray-on oplossing die direct  op een plafond of hogere delen van de wand kan worden gespoten in de gewenste kleur, structuur en dikte, al naar gelang de akoestische eisen. Deze spray-on oplossing biedt zeer veel mogelijkheden om aan elke smaak en technische uitdagingen tegemoet te komen en kan op elk mogelijke oppervlak worden aangebracht.

SONACOUSTIC® is een ultra-gladde oplossing met een luxe uitstraling, die op een backing van geluiddempende platen wordt gespoten in diverse kleuren.

Beide spray-on oplossingen vormen een perfecte aanvulling op het design en volgen exact de contouren en vormen van het bestaande plafond, of het nu recht of rond is, koepelvormig, golvend of met onderbrekingen. Vandaar ook dat deze naadloze oplossingen geschikt zijn voor nagenoeg elke ruimte en toepassing. Van klaslokalen tot zwembaden, van restaurants tot kantoren, bibliotheken en musea; overal waar de ruimteakoestiek net zo belangrijk is als de esthetische vormgeving.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details