Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Extra capaciteit in technisch tekenwerk nodig?
Een absolute blikvanger is de wokkelvormige trap voor B@ducated in Utrecht Leidsche Rijn. (Beeld: Mike Rikken)

Extra capaciteit in technisch tekenwerk nodig?

Draw2design is gespecialiseerd in het technisch tekenen van trappen en hekwerken. Het engineeringsbureau uit Nijverdal ondersteunt trappenontwerpers, trappenleveranciers en constructiebedrijven in Nederland en België met professionele en aansprekende ontwerpen. Van functionele brandtrappen, balustrades en bordessen tot en met fraaie designtrappen.

“Aan de engineering van trappen en bordessen worden specifieke eisen gesteld, die zijn vastgelegd in het Bouwbesluit en de NEN3509 norm”, vertelt Raymond van Amersfoort, eigenaar van Draw2Design. “Denk bijvoorbeeld aan de aantrede, optrede, breedte, beloopbaarheid, hoogte en looplijn van de trap, maar ook aan de minimale hoogte en maximale spijlafstand van de balustrades en hekwerken. Specialistische kennis is hiervoor onontbeerlijk.”

Draw2design
Het team van Draw2Design heeft de stalen trappen met omringende hekwerken mogen engineeren voor het nieuwe onderkomen van Building Design, Ad Fontem en Kroon Vastgoedintermediair in Borne. (Beeld: Mike Rikken)

Van technische voorsteltekening tot bestel- en productieoverzicht

De 11 engineers van Draw2Design hebben ruime kennis en ervaring in het inmeten, engineeren en ontwerpen van trappen en hekwerken, vertelt Van Amersfoort. “Als organisatie hechten wij veel waarde aan lange termijn relaties. We werken veelal voor vaste opdrachtgevers, maar ook incidentele opdrachtgevers kunnen vanzelfsprekend bij ons terecht. Op basis van de opdrachtomschrijving en/of inmeting op locatie maken wij steevast een technisch gedetailleerde voorsteltekening, die volledig aan de esthetische wensen én actuele bouw- en veiligheidsnormen voldoet. Hierop kan de opdrachtgever eventuele opmerkingen, wijzigingen en andere aanvullingen aangeven, die wij zorgvuldig verwerken. Vervolgens wordt de tekening tot in detail uitgewerkt voor de werkplaats. Naast monotekeningen van de losse zaagonderdelen leveren wij besteltekeningen, snijtekeningen, plotmallen en een merkenoverzicht aan. Optioneel maken wij bovendien een ankerplan voor het boren van de ankers. Ook worden standaard merkenlijsten, zaaglijsten, bevestigingsmiddelenlijsten en bestellijsten voor materiaal en eventueel walswerk aangeleverd.”

Draw2design
Draw2Design heeft het tekenwerk verzorgd voor de prachtige houten trappen van Plus Ultra op de Wageningen Campus.

Gedetailleerde impressie

Voor het tekenwerk maakt Draw2Design gebruik van het geavanceerde 3D-tekenprogramma HiCAD. “De tekeningen worden standaard in drie bestandsformaten aangeleverd (PDF, DWG en IFC)”, aldus Van Amersfoort. “Naar wens kunnen architecten het IFC-bestand opnemen in hun 3D/BIM-model en visualiseren naar hun klant, die zo een gedetailleerde impressie krijgt. Hierdoor worden verrassingen bij de oplevering en bijbehorende faalkosten tot een minimum beperkt.”

Recent heeft het team van Draw2Design onder andere de grote, ronde wenteltrappen voor het nieuwe kantoorgebouw van Helix mogen engineeren, langs de A20 in Utrecht Leidsche Rijn. “Bijzonder zijn bovendien de atriumtrappen in de centrale corridor van het Innovation Centre op de campus van Wageningen UR en de trappen en hekwerken voor het nieuwe kantoor van Building Design Architectuur in Borne.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details