Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Fractions combineert expertise in engineering met Nederlands topdesign
De schaduwpatronen die deze Fractions op de wand, plafond en vloer brengen doen denken aan de lichtstralen van de lampen met perforaties uit onder andere Azië en Marokko.

Fractions combineert expertise in engineering met Nederlands topdesign

Shutters in het interieur zijn onverminderd populair. Fractions heeft met een jarenlange expertise in raamdecoratie de shutter opnieuw gedefinieerd. Zo ontstond een technisch vervolmaakt product, uitgevoerd in aluminium, met een nog niet eerder vertoond design.

Een unieke samenwerking

CEO Patrick van Loosbroek legt uit: “Fractions slaagde erin om het fenomeen ‘shutter’ naar een hoger plan te tillen door aluminium toe te passen. Door samen te werken met topontwerper Osiris Hertman konden we nog een stap verder gaan in lichtbeleving en daarmee design aan de functionaliteit toevoegen. Bij zijn unieke designs was het spel van daglicht, shutter en schaduw het uitgangspunt. Het eindresultaat is ‘Fractions by Osiris’, een technisch volmaakt product met een uiterlijk waar zelfs de meest verwende interieurarchitect niet omheen kan. We kunnen rustig stellen dat onze missie geslaagd is.”

De geboorte van ‘Fractions’

Osiris Hertman wilde afscheid nemen van het lijnenspel van traditionele jaloezieën. “Vanuit een basis aluminiumplaat is elk patroon denkbaar”, stelde hij. “Soms staan we er niet bij stil, maar daglicht is een belangrijk ingrediënt in ons dagelijks leven. De hoeveelheid licht en de lichtinval bepalen vaak op welke plek we het liefste zitten en hoe een woning ingericht wordt. Fractions is een spel geworden tussen licht en schaduw”, aldus de ontwerper. Uit de elegante ontwerpen die Osiris Hertman maakte voor Fractions spreekt zijn liefde voor ambacht en materiaal. Dat gecombineerd met de technische expertise van Fractions levert een exclusieve vorm van raamdecoratie op, met een optimale lichtopbrengst.”

Osiris: “De zeven patronen zijn allemaal anders en geven een volstrekt verschillende sfeer aan de ruimte. Het is warm, sensueel, speels en krachtig. Je kunt enorm variëren met de lichtintensiteit door de shutters meer of juist iets minder open te zetten en een drukker of rustiger patroon te maken. Fractions zijn compacte aluminium shutters en bieden de mogelijkheid te spelen tussen open en dicht en de gewenste lichtintensiteit in de ruimte te bepalen; ze vormen zo een ware dans van bewegende patronen, licht en schaduw. De schaduwpatronen die deze Fractions op de wand, plafond en vloer brengen doen denken aan de lichtstralen van de lampen met perforaties uit onder andere Azië en Marokko.”

Functioneel mag ook mooi zijn

Tot slot zegt Patrick van Loosbroek: “Fractions is 100% ‘Made in Holland’, voor de eindgebruiker betekent dit een snelle levertijd en een waarborg van kwaliteit. Door het productieproces, het toepassen van aluminium en het voorkomen van lang transport zijn Fractions uitermate duurzaam. Daarnaast beperken ze de inkijk, zijn ze makkelijker in het gebruik én onderhoudsvriendelijk. Het geheel wordt gedragen in een aluminium omlijsting waarin slimme verstelbaarheid voor montage en optimale sluiting door middel van magneetstrippen is geïntegreerd. De kleuren poedercoatings zijn niet alleen in wit verkrijgbaar, maar van metallic tot structuur te verkrijgen. Osiris heeft per model ook een kleuradvies uitgebracht. Ze zijn nu echt onderscheidend maar ook beter te combineren met de verschillende interieurstijlen. Functioneel mag ook mooi zijn tenslotte.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details