Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Functie én sfeer op Curaçao
Van der Valk Kontiki Beach Resort Curaçao.

Functie én sfeer op Curaçao

Voor het Van der Valk Kontiki Beach Resort Curaçao mocht in-lite dit jaar de buitenverlichting volledig vernieuwen. De verlichtingsspecialist gebruikte zijn expertise om te zorgen dat de sfeer ’s nachts er minstens net zo fijn is als overdag.

Buiten bijzonder maken, dat is wat in-lite zich ten doel stelt. Senior LAB Specialist Thijs van Zessen: “De eigenaar van het Kontiki Beach Resort was bezig met de verbouwing van zijn eigen huis en tuin. Hij ontdekte onze producten en bedacht dat wij wellicht ook iets konden betekenen in Curaçao.” Deze eerste kennismaking beviel zo goed dat de specialisten van in-lite werden uitgenodigd in Curaçao. 

Armatuur SWAY.

“Een resort kun je niet op afstand inrichten. In een week tijd bekeken wij wat er nodig was om het Kontiki Beach Resort op een goede manier te verlichten. Het resort ademt een echte Caribische sfeer en heeft een jungle vibe. Die is heel rustgevend, maar deze sfeer kwam ’s avonds niet helemaal tot zijn recht. De verlichting was verouderd en vaak niet goed afgesteld. Er werden verschillende soorten licht gecombineerd en soms was de verlichting echt te fel.”

In-lite stelde zich ten doel om de relaxte vibe van het resort door te trekken naar de nacht. “Van daaruit zijn we gaan ontwerpen”, zegt Van Zessen. “In eerste instantie hebben we alles vastgelegd met film en foto’s, in Nederland hebben we een uitgebreid plan gemaakt in 2D en 3D. We merken dat 3D echt helpt om onze visie beter over te brengen dan op een plattegrond. Mede daardoor was de eigenaar van het resort tijdens presentatie snel overtuigd.”

De nieuwe verlichting van in-lite.

Verlichting op elkaar afgestemd

“In de oude situatie werd met drie spots een heel groot deel uitgelicht. Wij hebben ervoor gekozen om meer kleinere spots te gebruiken. Daardoor wordt het contrast groter en zijn er minder grote lichtvlekken.” 

Speciaal voor dit project heeft in-lite ook een nieuwe spot ontwikkeld: “Wij noemen dit de SCOPE WIDE, hierin combineren we de brede lens van de BIG SCOPE (bedoeld voor hoge brede bomen) en de gewone SCOPE. We hadden hier namelijk brede, maar geen hoge verlichting nodig.” 

Van Zessen is heel blij met de lichtintensiteit en de kleuren van de verlichting. “Die zijn nu vergelijkbaar met elkaar, eerst was er sprake van overbelichting, waarbij je van lichtspot naar lichtspot liep, nu niet meer.” 

De fotorealistische 3D render van hetzelfde deel van het resort.

“In het plan hebben we bewust gezocht naar een goede combinatie tussen functionaliteit en sfeer. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van het armatuur SWAY. Dit is een armatuur die overdag totaal niet opvalt tussen de beplanting en ’s avonds op een speelse manier het pad verlicht.” 

Er is bewust voor gekozen om de hoofdroute door het hotel extra accent te geven. “Daar is de intensiteit het hoogst, als je van de hoofdroute afwijkt, neemt de intensiteit richting je kamer op een natuurlijke manier af.” 

Van Zessen ziet het succes van de gemaakte keuzes onder meer op de social media kanalen van het resort. “Eerst waren de foto’s eigenlijk alleen van overdag, maar nu is een groot deel van de content ’s avonds geschoten.” Ook bij de uitbreiding van het resort wordt in-lite betrokken.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details