Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Functionele en sfeervolle ledverlichting
Ledstrips brengen sfeer in de keuken. (Beeld: Christian Hillebrand – Fotolia)

Functionele en sfeervolle ledverlichting

Klemko Techniek produceert innovatieve ledverlichting, lichtbesturingen en aansluittechniek. Met elk product wil het bedrijf de elektrotechnische installateur sneller, efficiënter en slimmer laten werken op een laagdrempelige manier. Accountmanager Led en Lichtbesturingen Leo van Aken: “We zorgen voor betrouwbaar advies en verrassende oplossingen op het juiste moment.”

“Om overzicht te bieden in ons uitgebreide assortiment bieden wij verschillende hulpmiddelen. In het Klemko Led Applicatie Centrum kan de klant ervaren wat licht met een ruimte en de gemoedstoestand doet.” 

Van Aken vervolgt: “Het KLAC is opgedeeld in twee delen met een oppervlakte van 400m²: een showroom met onze productlijnen én het belevingscentrum. Het belevingscentrum bestaat uit vier omgevingen: een woonkamer, winkel, kantoor en horecagelegenheid, waar de nieuwste technologieën op het gebied van led en lichtbesturingen worden getoond. Met een druk op de knop wisselen de lichtscènes waardoor er per omgeving verschillende ambiances ontstaan.” 

Het KLAC geeft ook inzicht in de juiste installatiewijze. “Daarnaast komen onze accountmanagers graag op locatie om passend advies te geven.”

“Voor architecten en andere professionals is onze Lumiko Compact en Modulair collectie erg aantrekkelijk”, zegt Van Aken. “De Lumiko modulair collectie bestaat uit meer dan 120 onderdelen van o.a. spots, trackspots en downlighters. De klant kan hiermee tot wel 1200+ unieke armaturen samenstellen. In het KLAC zijn diverse van deze mogelijkheden te zien.” 

Om een uniek armatuur samen te stellen gebruikt Klemko de online Lumiko Configurator. “Daarnaast bieden we snelzoekkaarten voor producten uit ons assortiment met de juiste oplossing in één oogopslag.”

Het Klemko Led Applicatie Centrum. (Beeld: Milan Ilic)

Sfeer met ledstrips

Klemko levert ook veel verschillende ledstrips. “Deze zijn bedoeld om echt de sfeer in de kamer te brengen, in koven, kantoren en vergaderzalen. De zakelijke omgeving mag gezelliger zijn, en daar spelen wij op in. Onze ledstrips zijn er niet alleen in alle mogelijke kleuren, maar ook in RGBW en tunable white 3000 – 4000 Kelvin. Zo kan het soort licht meegaan in het werkritme.” 

Er zijn ledstrips die beschikken over 3000 lumen per meter en zijn daarom geschikt als primaire verlichting. Van Aken: “Bij ledstrips zijn de bijbehorende profielen erg belangrijk, wij hebben een enorm assortiment, opbouw en inbouw, maar ook trimless. Redelijk uniek is de zwarte afdekking, voor goede afstemming op zwarte profielen.” 

Met de transparante klik connectoren zijn de ledstrips erg makkelijk aan te sluiten. Daarnaast zijn ze bestuurbaar met de bekende draadloze Smart Home protocollen, zoals Zigbee, Z-wave, Casambi en Bluetooth. “Hiermee zijn de ledstrips en alle spots handmatig en via een app te bedienen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details