Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Functionele verlichting die compact en architectonisch is
‘Ons railsysteem is praktisch en architectonisch verantwoord’.

Functionele verlichting die compact en architectonisch is

Dit jaar was Internova voor het eerst op Architect@Work aanwezig, om de professionele verlichting van het bedrijf te laten zien. De specialist biedt functionele verlichting die op maat gemaakt wordt in Nederland. Met oneindig veel mogelijkheden zijn de producten zeer aantrekkelijk voor architecten.

“Mijn collega’s bezochten de vorige editie en waren er van overtuigd dat we hier aanwezig moesten zijn”, zegt sales manager Thomas van Dijk. “We zijn sinds 1996 gespecialiseerd in het verlichten van retail en hospitality. Hiervoor werken wij samen met onze klanten, onder meer architecten. Zij zijn erg enthousiast over onze producten en daar willen we meer mee doen, op de beurs willen wij onze bekendheid onder architecten vergroten.”

Van Dijk is enthousiast over het concept van de beurs. “Doordat alle bedrijven één nieuw product tonen ontstaat een goede concentratie van innovatie. Wij concentreren ons op een 48 volt railsysteem dat gebruikt kan worden op en in de wand of het plafond. Dit is een extreem compact systeem waar je heel gemakkelijk spots en decoratieve hangarmaturen in kunt klikken. Het railsysteem kan helemaal ingestuct worden, zodat het opgaat in het ontwerp van de architect. Draadloze bediening is ook mogelijk. Het voordeel is dat het een heel compact systeem is. Daar worden architecten blij van. De meeste beschikbare railsystemen zijn namelijk forser en geënt op winkels en restaurants. Ons rail-systeem is daardoor praktisch en architectonisch verantwoord.”

In het systeem kunnen spots en decoratieve hangarmaturen geklikt worden.

Het doel van Internova is om het merk op Architect@Work verder uit te bouwen: “Groothandels en verlichtingsmerken zijn al bekend met ons, maar nu willen we dat architecten en ontwerpers ons ook beter leren kennen. We hebben verschillende sterke punten. Zo worden bijna al onze armaturen door ons in Nederland gemaakt. De assemblage vindt plaats in Breda, waardoor architecten en eindklanten verzekerd zijn van de meest recente techniek en transparantie over de gebruikte onderdelen. We geven daarom ook vijf jaar garantie op onze producten. Omdat we het zelf doen hebben we veel vrijheid: er zijn oneindig veel mogelijkheden wat betreft de hoeveelheid licht, de lichtkleur, manier van dimmen en lichtbundel. Daarnaast werken wij 3D lichtberekeningen uit voor onze klanten, die het interieurplan van de architect aanvullen. We merken dat een 3D presentatie de slagingskans van een project veel groter maakt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details