Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Future Lighting zet belangrijke vervolgstap met succesvolle tweede editie
Veel reuring op de beurs.

Future Lighting zet belangrijke vervolgstap met succesvolle tweede editie

Snel gegroeid naar volwassen en volwaardig event

De tweede editie van Future Lighting op 22 en 23 november op Next Level in Evenementenhal Gorinchem is succesvol verlopen, meldt eventorganisator Easyfairs met tevredenheid. Het event, met veel focus op het delen van kennis en innovatie verwelkomde bij deze editie maar liefst 59 exposanten. Ook het aantal lichtprofessionals dat Future Lighting bezocht, steeg met bijna 40%.

Een interessant lezingenprogramma.

“Waar Future Lighting vorig jaar nog in de kinderschoenen stond, hebben we het afgelopen jaar in samenwerking met onze partners doorgebouwd aan het concept. Wij hebben een gezamenlijke missie en dat is dat Future Lighting hét platform voor licht is. Als we terugkijken op deze tweede editie, dan hebben we in die missie een belangrijke stap gezet. Het is een volwaardig en volwassen event geworden waar alle belangrijke lichtprofessionals uit Nederland en België samenkomen”, zegt Irma de Hoon, Business Unit Director bij Easyfairs.

De ingang van de beurs.

Irma vervolgt: “Op alle facetten hebben we de juiste kwalitatieve vervolgstappen gezet. Zo is het aantal deelnemers verdubbeld, is het aantal bezoekers flink groeiende en zien we overall dat de kwaliteit verder toeneemt. Het kloppende hart van de beurs was ook dit jaar de congreszaal waar doorlopend kennissessies werden gehouden door ijzersterke keynotes. Er werd wetenschappelijke kennis gedeeld, briljante nieuwe ideeën voor productontwikkeling gepresenteerd en optimalisatie in de techniek besproken. Het waren topics die als een rode draad ook terugkwamen op het event bij onze exposanten.”

Experts Dinner

Nieuw op Future Lighting was het ‘Lighting Experts Dinner’ na afloop van de eerste eventdag. Ruim 80 lichtprofessionals dineerden gezamenlijk en discussieerden over belangrijke stellingen. Het hoofddoel, om collectief de aandacht te vestigen op de rol van ‘licht’, werd bekrachtig met handtekeningen van vooraanstaande vertegenwoordigers uit de verlichtingsbranche, vastgelegd op een intentieverklaring. Er werd met elkaar afgesproken hier het komende jaar aan te werken, om tijdens het volgende Lighting Experts Dinner een convenant te tekenen en te overhandigen aan een belangrijke vertegenwoordiger binnen de verlichtingsindustrie of overheid.   

In gesprek over de details.

“Het Lighting Experts Dinner is erg goed ontvangen en past ook perfect bij ons kwaliteitsconcept”, zegt Irma. “Niet alleen tijdens het diner, ook op het event zagen we een kwalitatief erg goed publiek. De bezoekers kwamen met veel voorkennis en gerichte vragen naar het event. Niet alleen wij kijken met een brede glimlach terug op deze tweede editie, dat deden ook onze exposanten en partners. Alleen al tijdens het event hebben maar liefst 34 van de 59 exposanten toegezegd er in 2024 weer bij te zijn. Het moge duidelijk zijn: de verlichtingsindustrie heeft Future Lighting volledig omarmd, daar zijn we erg trots op. Nu gaan we door bouwen, want de verlichtingsindustrie staat aan de vooravond van veel interessante uitdagingen waar wij hen graag bij helpen”, besluit een trotse Irma. 

De derde editie van Future Lighting is geagendeerd op 20 en 21 november 2024 op Next Level in Evenementenhal Gorinchem. Voor meer informatie: www.future-lighting.nl.     

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details