Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Gesture Control wordt de norm in de keuken van nu
‘Gesture Controle’ wordt de norm in de keuken vanaf nu.

Gesture Control wordt de norm in de keuken van nu

Verlichting steeds meer geïntegreerd in keukenapparatuur

Wat wordt in 2023 belangrijk in de wijze waarop keukens worden ontworpen? Als deze vraag wordt voorgelegd aan Sander van ’t Hoen van Novy Nederland, dan is het antwoord helder. “De kwaliteit van verlichting wordt meer dan ooit hét thema”,  zegt hij. “Maar dat is het niet alleen. Ook ‘Gesture Control’ zal zich in toenemende belangstelling mogen verheugen. Kortom, het wordt een jaar waarin de sfeerbepaling in de keuken meer dan ooit wordt gecombineerd met het functionele ervan.”

Eerder dit jaar werden Jansen & De Bont toegevoegd aan de strategie van Novy Nederland.

Sander legt uit dat de tijd voorbij is, dat een consument voor zijn verlichtingswensen in de keuken apart een verlichtingszaak bezocht. “Je ziet nu veel meer dat verlichting standaard is opgenomen in de keukenapparatuur zelf”, zegt hij. “Het gesprek in de keukenspeciaalzaak krijgt een extra dimensie want door goed functioneel licht kun je de gerechten, die je bereidt, veel beter op de juiste manier beoordelen. Het is gewoon lekkerder werken aan het fornuis of kookplaat als je alles goed ziet.”

“Maar… de keuken is natuurlijk ook een plek geworden waar wordt geleefd en waar de persoonlijke interactie plaatsvindt”, zo vervolgt Sander. “Tijdens het koken wil je het immers gezellig hebben met je gasten die plaatsnemen bij je in de keuken. Juist op dát moment heb je behoefte aan meer sfeer. Dus, dat het licht in stijl kan worden gedimd. Er is echter één ding dat je niet wilt: vette handen op de lichtknopjes en dús is ‘Gesture Control’ het logische antwoord. Zwaai alleen maar even met je hand en het licht wordt feller – waardoor je beter in de pan kunt kijken – of minder fel, als de gezellige sfeer tijdens het koken weer centraal moet staan.”

Ook bij een kookeiland: design en functionaliteit gaan hand in hand.

Sander legt verder uit dat deze technische ontwikkeling (op weg naar ‘Gesture Control’) geen onlogische is want je ziet steeds meer dat de afzuiging is verwerkt in de kookplaat. “En dus kwam ook de vraag op hoe je dat dan technisch moest oplossen ten aanzien van de verlichting. Ook daar bleek ‘Gesture Control’ het perfecte antwoord.”

Dat de combinatie met licht bij de keukenapparatuur van Novy geen ondergeschoven thema meer is, bleek al uit het gamma, maar regeren was tevens vooruitzien. Eerder dit jaar vond Novy een geschikte partner in de verlichtingssector t.w. verlichtingsproducent Jansen & De Bont. Een strategische overname was het resultaat. Jansen & De Bont staat bekend als producent van innovatieve en kwalitatieve designverlichting met een bijkomende focus op duurzaamheid en intuïtieve bediening.

Jansen & De Bont worden steeds zichtbaarder in de keuken met de apparatuur van Novy.

“Zij kunnen ons verder helpen bij het in de markt zetten van designverlichting, als onderscheidend element in de Novy premium-producten”,  zegt Sander. “De beleving in de keuken wordt veel aangenamer. We waren vooral enthousiast over de consequent doorgevoerde strakke vormgeving, de kleurstelling en de herkenbare stijlelementen: die zijn echt een perfecte aanvulling op alles waar we bij Novy voor staan. Ik durf hier echt te stellen dat onze collectie meer dan ooit één geheel is geworden en een goede eenheid heeft gevormd met keukenverlichting, in samenhang met de afzuigkap en kookplaat. In 2023 wordt het dus nóg gezelliger in de keuken!”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details