Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Get inspired by light
De TRILUX Light Campus Amersfoort is dé plek waar werken, ontmoeting en kennisdeling centraal staan.

Get inspired by light

De TRILUX Light Campus Amersfoort is dé plek waar werken, ontmoeting en kennisdeling centraal staan. “Zodra je het gebouw binnenstapt, voel je de ongedwongen sfeer”, vertelt Willem Dammers, managing director van TRILUX Benelux. “Hierdoor is de Light Campus uitermate geschikt om te brainstormen én om inspiratie op te doen. We hebben veel nieuwe snufjes op het gebied van interieurarchitectuur, design, licht en lichtsturing, die we heel graag aan de markt laten zien.”

De Human Centric Lighting (HCL) Ceiling is het pronkstuk in de Light Campus en laat gebruikers ervaren hoe groot de invloed van licht op hun lichaam is, aldus Dammers.

“Het lichtobject is door onze lightingdesigners in eigen huis geëegineerd en bestaat uit Active LED-lichtlijnen die tegen het bouwkundige plafond zijn aangebracht. Het lichtobject is door middel van een spanplafond afgesloten en wordt aangestuurd door ons lichtmanagementsysteem LiveLink.”

TRILUX Benelux is een grote speler in kantoorverlichting en zet hoog in op de gezondheid en het welzijn op de werkplek.

Werkplek van de toekomst

“Samen met Ahrend, TNO en TU Delft hebben we ruim drie jaar onderzoek gedaan naar de werkplek van de toekomst”, vervolgt Dammers. “Samen hebben we bekeken of flexibel instelbare werkplekken kunnen bijdragen aan een verlaging van de energiebehoefte en een verhoging van het werknemerscomfort. Medewerkers kregen bijvoorbeeld individuele controle over de temperatuur en verlichting op hun werkplek. Kantoren van ING en Sodexo fungeerden hierbij als ‘living lab’. Met behulp van de opgedane ervaringen is het concept verfijnd tot een marktrijp product dat in de Light Campus te bewonderen is.”

Intelligente sensoren en monitoring

Ook op het gebied van gebouwintelligentie gooit de Light Campus in Amersfoort hoge ogen. Dammers: “Er hangen verspreid door het pand diverse sensoren die 24/7 data over lichtsterkte, luchtkwaliteit en aanwezigheid verzamelen. Daarnaast zijn alle armaturen middels DALI verbonden in ons LiveLink lichtmanagementsysteem. Intelligente drivers verzamelen allerhande armatuurdata zoals branduren, dimniveaus en foutmeldingen. Deze data worden overzichtelijk gepresenteerd in een building dashboard.”
Ook toont TRILUX Benelux een breed portfolio aan functionele en decoratieve buitenverlichting; van functioneel tot decoratief. “Dit maakt de Light Campus tot dé perfecte locatie voor iedereen die professioneel met verlichting bezig is.”
Uiteraard is een bezoek aan de TRILUX Light Campus te combineren met een individuele training van de TRILUX Akademie, een brainstorm of een projectbespreking met één van de lightingdesigners en -adviseurs. 

TRILUX herontdekt kantoorverlichting

TRILUX Benelux is een grote speler in kantoorverlichting en zet hoog in op de gezondheid en het welzijn op de werkplek. “Digitalisering, individualisering, demografische transitie, war for talents, meer thuiswerken en meer aandacht voor de werk-privébalans zijn stuk voor stuk factoren die zorgen dat werkvormen en kantoorindelingen drastisch veranderen”, aldus Dammers. “Vandaag de dag wordt het kantoor gevormd met natuurlijke materialen, veel groen, ontspanningsruimten en proactieve overlegruimtes. Dat vereist nieuwe ruimteconcepten, waarbij ook nieuwe eisen worden gesteld aan de verlichting.”

Licht wordt nog altijd gezien als een doorslaggevende factor voor een hoge arbeidsproductiviteit en gemotiveerde werknemers, benadrukt hij. “Om lichtontwerpers en architecten meer creatieve vrijheid te geven, heeft TRILUX Benelux haar kantoorverlichtingsassortiment recent flink uitgebreid. Bijvoorbeeld met lichtkanaal Finea LED, LED-paneel voor gerichte verlichting Creavo LED en LED-paneel voor strijklicht Arimo Fit LED. Stuk voor stuk armaturen die een duidelijke signatuur achterlaten in een ruimte.”


De TRILUX Light Campus Amersfoort is dé plek waar werken, ontmoeting en kennisdeling centraal staan.

Licht op maat op iedere werkplek

Alle kantoorverlichtingsoplossingen van TRILUX ondersteunen medewerkers bij hun werk, met licht op maat dat perfect kan worden aangepast aan de specifieke werksituatie en individuele gebruikersbehoeften. Steeds belangrijker daarbij zijn de Human Centric Lighting (HCL)-oplossingen van TRILUX. De spectrale samenstelling van het licht wordt continu aangepast in overeenstemming met het natuurlijke zonlicht. Dit biedt ondersteuning aan het menselijke bioritme en geeft een boost aan het welzijn, de motivatie én het prestatievermogen van medewerkers.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details