Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Gevelspecialist met verstand van hout
Verticale gevelbekleding in een open structuur.

Gevelspecialist met verstand van hout

Het gevelavontuur van Eden begon zes jaar geleidelijk vanuit de hovenierswerkzaamheden. Algemeen directeur Jan van Gessel: “Wij zijn een familiebedrijf, dat zich altijd al op een organische manier bezig hield met de tuin. Destijds vroeg een klant ons of we het hout dat we in de tuin toepasten ook konden gebruiken voor gevelbekleding. Wij ons hier toen in gaan verdiepen.”

Er ontstond een zoektocht naar de juiste houtleveranciers en expertise die nodig was om gevelbekleding te kunnen adviseren en verkopen. “Zo kwamen we onder meer terecht bij het Techniclic systeem uit Luxemburg. Dit systeem maakt gebruikt van een rail- en clipsysteem, om planken zonder schroeven te monteren.” 

Dit aanbod bestaat uit zeven soorten hout in verschillende breedtes, zowel horizontaal als verticaal. Eden heeft ook een eigen kliksysteem en daardoor 15 verschillende houtsoorten in diverse breedtes.

Kebony Character gevelbekleding in een horizontale profilering.

De juiste vragen voor het juiste advies

“Onze klanten zijn vooral op zoek naar de uitstraling die hout kan bieden, daarom kiezen veel van hen voor onbehandeld hout, dat op een natuurlijke manier vergrijst.” Er zijn echter ook verschillende behandelmogelijkheden, zo kan Eden het hout voor-vergrijzen. “Het voordeel hiervan is dat het vergrijzen egaal gebeurt en het is onderhoudsvriendelijk. Er zijn ook klanten die de kleur willen behouden, daarvoor is intensiever onderhoud en aandacht nodig.”

Eden positioneert zich als tussenhandel, die de klant adviseert en advies voor montage en onderhoud geeft. “We zijn een gevelspecialist en dat heeft voordelen ten opzichte van de gemiddelde aannemer of architect. Zij hebben vaak niet die extra kennis van hout. Wij kunnen bij elk project de juiste vragen stellen, om tot het juiste advies te komen wat betreft houtsoort en montage. Zo zorgen we dat de klant weer het bos tussen de bomen ziet.”

Hout leeft en verandert. Daarom heeft Eden een speciale outdoor presentatieruimte. “Hier zijn al onze houtsoorten te zien en is te zien hoe ze verouderen. Want hoe ziet dezelfde bamboesoort er bijvoorbeeld na twee jaar uit?”

Eén van de mogelijkheden zijn twee soorten naaldhouten die met Kebony® technologie verbeterd zijn. Door een injectie met een biologische vloeistof wordt het hout verduurzaamd. Het hout krijgt daardoor ook een prachtige donkere tint. “Warmere bruintinten zijn weer vaker welkom bij onze klanten. Daarnaast blijft een zichtbare nerfstructuur gewild.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details