Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Interieur

Gietvloeren op basis van 85% natuurlijke grondstoffen

Uzin-Utz-Nederland_Reference_Stadskantoor-Gemeente-Hengelo_NL_2
Gekozen is voor een gietvloersysteem van Arturo Flooring op basis van 85% natuurlijke grondstoffen.

Tekst | Tekst: Lieke van Zuilekom | Beeld: Uzin Utz Nederland

29 januari 2021 Leestijd 3 minuten

Deel dit artikel

De ambtenaren van de gemeente Hengelo werken sinds begin 2020 in een nieuw stadskantoor en gerenoveerd stadhuis. Het nieuwe stadskantoor omvat circa 8.000 m² kantoorruimte, 900 m² publieksruimte en een parkeerkelder van 2.200 m² en is zoveel mogelijk voorzien van duurzame en ecologisch verantwoorde afwerkmaterialen. Voor de werkzaamheden en productleveringen is bovendien gekozen voor lokale partijen. Ook als het om de gietvloeren gaat. Waar Qlick Technofloor (Hengelo) instond voor de applicatie van de gietvloeren, verzorgde Uzin Utz Nederland (Haaksbergen) de levering van Arturo primers/schraplagen, gietvloeren, toplakken en coatings.

In opdracht van bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo (Trebbe Bouw/Van Wijnen) heeft Qlick Technofloor de begane grond, pantry, liftkernen, publieke trappen, (deels) eerste verdieping en passerelle (verbindingsbrug) naar het monumentale stadhuis voorzien van polyurethaan gietvloeren. 

“Op ons advies is gekozen voor een systeem van Arturo Flooring op basis van 85% natuurlijke grondstoffen”, vertelt Daniël Verheij, directeur/eigenaar bij Qlick Technofloor. “De Arturo PU2060 Gietvloer beschikt over een Environmental Product Declaration en is AgBB gecertificeerd. Dit betekent dat het product voldoet aan strenge emissienormen. Bovendien is Uzin Utz Nederland op slechts 12 km afstand van het stadskantoor gevestigd. Voor de fundering van haar nieuwe, groene fabriek heeft de producent en leverancier enkele jaren geleden gebruikgemaakt van het betonpuin en de restmaterialen die bij de renovatie van het stadhuis zijn vrijgekomen. Onder andere deze factoren hebben architect EGM en de gemeente overtuigd.”

In nauwe samenwerking met Arturo Key Account Manager Jeroen Strecker heeft Qlick Technofloor de juiste producten voor dit project geselecteerd. Vervolgens zijn de gietvloeren in vier weken aangebracht. “Allereerst hebben we de bestaande anhydriet dekvloeren diamant geschuurd. Waar nodig zijn kleine reparaties uitgevoerd, waarna we een epoxy primer en epoxy schraplaag hebben aangebracht”, vertelt Verheij. “Vervolgens is de PU2060 gietvloer gegoten, met daar bovenop een niet-vergelende, kleurechte PU3320 seallaag en transparante PU7975 toplak. Bijzonder is dat ook de publieke trappen hierin zijn meegenomen.”

In de parkeerkelder is de betonvloer deels diamant geschuurd en deels gekogelstraald, waarna het vloeroppervlak van een tweelaagse en dampopen Arturo EP3600 vloercoating is voorzien. Alle gietvloeren, toplakken en coatings zijn uitgevoerd in verkeersgrijs.    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Folkert van der Werf

Projectmanager

Benieuwd naar de mogelijkheden? Ik vertel u graag alles over onze samenwerkingspakketten.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details