Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Glaswand met schuif- of draaideur om ruimtes slimmer op te delen
divina Slide biedt eindeloos veel mogelijkheden voor een ‘steel look’ glaswand in strakke aluminium profielen

Glaswand met schuif- of draaideur om ruimtes slimmer op te delen

Beschikbaar met profielen in zwart, wit en grijs

Glazen scheidingswanden worden pas echt interessant om ruimtes in huis zowel functioneel als esthetisch op te delen als je er ook elk type deur kan in verwerken. En dat is het geval met divina van Arlu waarin je naar keuze een ‘Slide’ (glazen schuifdeur) of ‘Swing’ (draaideur) in monteert. Deze winnaar van de Red Dot Product Award biedt zo – naast een hoek- en eindprofiel voor alternatieve opstellingen – eindeloos veel mogelijkheden met deze ‘steel look’ glaswand in strakke aluminium profielen.

Slide schuifdeur in lijn met de wand

Met een loopprofiel ingewerkt in het plafond, komt het bovenprofiel van een Slide schuifdeur even hoog als het achterliggend profiel van de divina scheidingswand. Van de ondergeleider is zelfs niets te zien en met een schuifdeur die aan beide kanten identiek afgewerkt is, levert dat een uiterst strak resultaat op. De stoppers of het ‘softclose’ systeem kun je in een handomdraai tot op de juiste positie bijstellen. 

Net als de divina wand zelf is ook deze glazen schuifdeur eenvoudig en snel te installeren. Flexibel als die is, passen de universele profielen ervan voor gehard glas van 8 of 10 mm én voor gelaagd glas van 44.2 of 55.2 mm. Met het glas rondom geklemd in de profielen, kun je rekenen op een super sterke verbinding tussen de profielen en de rolstelsels. En aangezien het glas niet verlijmd wordt, wordt ook het vervangen ervan kinderspel. 

Met divina houd je alle opties open om een interieur op te delen zonder aan licht te moeten inboeten.

Leuk weetje: de divina Slide schuifdeur kun je – naast de divina wand – combineren met elke andere wand. Divina Slide is beschikbaar met profielen in zwart, wit en grijs.

Swing draaideur onzichtbaar geïntegreerd

Een divina glazen binnenwand is verder ook te voorzien van een draaideur, naar wens zelfs kamerhoog (tot 2.800 mm). Voorzien van onzichtbaar geïntegreerde 3D regelbare tyo scharnieren wordt het strakke design van de wandprofielen daarbij niet onderbroken. Een primeur in de markt van wanden en deuren in ‘staal look’. Meer zelfs: ook het argenta magnotica pro magneetslot is onzichtbaar in het profiel verwerkt. Het maakt een vergrendelingsmechanisme overbodig en blijft zelfs bij een openstaande deur onzichtbaar. 

Ook divina Swing is beschikbaar met gehard glas van 8 en 10 mm en gelaagd glas van 44.2 of 55.2 mm dat snel en zonder te verlijmen vastgezet wordt in de verticale profielen van het deurpaneel. Een voegafdichting tussen de deur en de wand zorgt bovendien voor een betere akoestische demping en isoleert ook beter. Ook een bijpassend handvat en cilinderstlot zijn verkrijgbaar.

Functionaliteit en esthetiek in één 

Met het divina systeem houd je alle opties open om een interieur op te delen zonder dat je daarbij aan licht moet inboeten. Het basisprofiel en de speciaal ontwikkelde regelblokjes zorgen ervoor dat je de positie van een vaste wand zowel horizontaal als verticaal 5 mm kan aanpassen. Dankzij het innovatieve ‘turn ‘n click’ systeem kan je er verschillende glasdiktes (6, 8 of 10 mm voor gehard en 33.1, 44.2 of 55.2 mm voor gelaagd glas) in verwerken zonder het glas in de profielen te moeten lijmen. Dat maakt (de)montage extra gemakkelijk, zonder risico op glasbreuk. Met glaspanelen tot 2,8 m hoog en 1,5 m breed zorgt dit zowel in residentiële als in commerciële toepassingen zoals restaurants en kantoren voor een industriële maar minimalistische uitstraling.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details