Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Grote raampartijen smeekten om buitenzonwering in moderne villa

Grote raampartijen smeekten om buitenzonwering in moderne villa

Een perfecte match met minimal windows

Een ultramoderne nieuwbouwvilla, strak wit pleisterwerk en grote raampartijen: alles om zorgeloos en comfortabel te kunnen wonen. Zo dachten ook de eigenaars toen ze er 7 jaar geleden introkken. Helaas: binnen genieten ze dan wel van veel daglicht, maar pal op de zuidkant vangen de grote ramen dan ook de volle zon én de warmte die daarmee gepaard gaat.

Renson

Waar de eigenaars bij de bouw van hun woning de keuze voor doekzonwering nog naast zich neer legden uit schrik voor een povere windbestendigheid bij de grote oppervlakken, komen ze er nu op terug. Het zonwerend glas bood tot dusver namelijk geen soelaas om op warme dagen de binnentemperatuur draaglijk te houden.

“Het enige probleem”, herinnert installateur en Renson Ambassador Luc Boonen zich: “waren de smalle raamprofielen van de minimal windows. Van de bestaande doekzonwering op de markt zouden de zijgeleiders sowieso voor het glas uit komen, en dat was voor deze woning echt zonde geweest. Met amper 2 cm zichtbaar raamprofiel, kwam de ‘Fixscreen Minimal’ met z’n 2 cm brede zijgeleiders hier dus als geroepen. De voorgemonteerde doekzonwering valt hier zelfs amper nog op. Voor na-installatie op strakke woningen met ‘minimal windows’ is dit dan ook het gat in de markt. Zeker voor grote ramen, aangezien je met een kleinere doekkast toch die grotere oppervlakken kan coveren.”

Renson

“Ook op het vlak van installatie betekent deze nieuwe Fixscreen een flinke stap voorwaarts”, geeft Luc Boonen nog mee. “Hiermee kunnen we de doekkast apart bevestigen vooraleer de geleiders op hun plaats te monteren. Dat je ook de nieuwe onderlat ter plaatse kan (de)monteren scheelt een pak in het gewicht bij installatie van grote screens.”Volgens de eigenaars blijft het dankzij de doekzonwering voortaan zelfs op hete zomerdagen aangenaam in huis. “Om dan nog maar te zwijgen van het grote voordeel dat je zelfs met de naar beneden gedraaide screens toch nog steeds naar buiten kan kijken”, besluiten ze.

www.renson.eu

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details