Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Hebt u de nieuwste collecties al gezien?
Esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid gaan uitstekend gaan in de plaatcollecties van Arpa Industriale.

Hebt u de nieuwste collecties al gezien?

Gebruiksvriendelijke en duurzame designpanelen veroveren het hart van architecten en eindgebruikers

Esthetiek, functionaliteit en duurzaamheid kunnen uitstekend samengaan. Dat bewijst Arpa Industriale met haar unieke designpanelen, die ontwerpers én eindgebruikers steeds opnieuw verrassen en verbazen. “Onze designpanelen worden gebruikt voor de afwerking van een zeer breed scala aan interieurtoepassingen”, vertelt Country Manager Benelux Rutger de Jong. “Niet verwonderlijk, want het materiaal gaat lang mee, brengt kleur en structuur in het leven en is ook nog eens zeer gemakkelijk schoon te houden. Als organisatie ontwikkelen we onze producten continu, op basis van trends en behoeften in de markt. Onze nieuwste STOCK- en VIS-collecties zijn hiervan een sprekend voorbeeld.”

Het Italiaanse Arpa Industriale S.p.A. is dé producent van HPL decoratief plaatmateriaal, publiekslieveling FENIX® en één van de twee trotse hoofdsponsors van UCI ProTeam-wielerploeg ALPECIN-FENIX. In 1998 werd Arpa Nederland BV opgericht, dat vanuit Schiedam de gehele Benelux-regio bedient. Vanaf Q4-2021 zal deze vestiging, samen met de bekende lokale Nederlandse en Belgische verdelers, de markt nog intensiever bewerken met Arpa HPL, FENIX® en GetaCore producten en oplossingen.

“Diverse voorbeelden hiervan waren van 17 tot 21 oktober te zien op Prowood, waar onze producten te bewonderen waren in een grote verscheidenheid en op diverse stands van onze Belgische verdelers.” Prowood is als evenement vooral gelieerd aan de Belgische markt. Volgens De Jong kon Arpa zich op de beursvloer maximaal profileren, omdat het bedrijf zich juist via de lokale ambassadeurs al vele jaren op de Belgische markt manifesteert.

Een deel van de collectie is voorzien van de super duurzame BLOOM kerntechnologie. Op de foto: Maggese.

Unieke eigenschappen

Arpa ontwikkelt, produceert en verhandelt decoratief plaatmateriaal dat wordt gebruikt voor toepassingen in onder andere de architectuur, meubelindustrie, interieurbouw, scholen, kantoren en gezondheidszorg. De producten worden veelvuldig toegepast vanwege hun esthetische kwaliteiten, in combinatie met een breed scala aan functionele eigenschappen, aldus De Jong. “De producten worden opgebouwd uit verschillende lagen en een decoratief oppervlak, die door de combinatie van hoge druk en warmte in de pers worden gevormd tot een homogeen product met unieke eigenschappen. Dit maakt onze plaatmaterialen uitermate geschikt als afwerklaag voor talloze veeleisende applicaties en projecten. De snelle verkrijgbaarheid via grote lokale voorraden en de spoedige introductie van de nieuwe STOCK- en VIS-collecties draagt in hoge mate bij aan het voortdurende succes van ‘Arpa’s HPL en FENIX® – made in Italy – oplossingen’.” Uniek aan de VIS-collectie zijn onder andere de verrassende tactiele touch en de tot tien keer hogere slijtwaarde, vertelt De Jong. “De STOCK-collectie bestaat uit een made-in-Italië selectie van 134 hoogwaardige HPL-decors in aansprekende oppervlakteafwerkingen, die uit voorraad leverbaar zijn en deels voorzien zijn van de super duurzame BLOOM kerntechnologie. Dankzij deze technologie besparen we maar liefst 28% op ons waterverbruik en 38% op onze energiebehoefte. Bovendien laat onze ecologische footprint maar liefst 20% minder CO2-uitstoot zien.”

De STOCK-collectie bestaat uit zes thema’s: 1. Effen kleuren in bijzondere structuren, voorzien van de geïntegreerde duurzame BLOOM kerntechnologie;2. Op de natuur geïnspireerde houtdecors;3. Elegante en aansprekende marmer- en steendecors;4. Intrigerende speciaal ontwikkelde designdecors; 5. Boeiende metaldecors;6. Bijzondere effen kleuren met gekleurde kern.

Arpa Industriale staat voor plaatmaterialen met een hoge kleurintensiteit. Op de foto: Verde Marino.

Over Arpa Industriale S.p.A.

Arpa Industriale S.p.A., gevestigd in de stad Bra in de Italiaanse regio Piëmonte, ontwikkelt sinds 1954 decoratieve, functionele en gebruiksvriendelijke panelen voor een veelheid aan toepassingen, die via diverse Europese verkoopkantoren hun weg vinden naar (semi-)publieke ruimtes én consumenten. Met een geschiedenis van ruim zestig jaar aan R&D, technologische vooruitgang en het sinds kort vermarkten van de unieke in Duitsland geproduceerde SolidSurface oplossingen (GetaCore) neemt de onderneming een vooraanstaande positie in op de internationale decoratieve oppervlaktenmarkt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details