Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Hele proces in eigen beheer
(Beeld: René Schotanus)

Hele proces in eigen beheer

De leverancier specialiseert zich in aluminium ramen, deuren, schuifpuien, vouwwanden en gevels. Hierbij ondersteunt het bedrijf de opdrachtgever vanaf het ontwerp tot de montage.

Thermal2 ontstond in 2013 vanuit Thermal, dat zich al 40 jaar bezig hield met aluminium ramen, deuren, schuifpuien, vouwwanden en gevels. Al sinds 1976 was ‘Kwaliteit op tijd’ het belangrijkste beleidsspeerpunt. Daardoor kreeg het bedrijf naar eigen zeggen een uitmuntende reputatie van betrouwbaarheid bij de bouwpartners, zowel voor grote als kleine projecten, bij nieuwbouw of renovatie. In 2016 vond een buy-out plaats, door John Brands en compagnon Johan Simon: “We gingen toen echt terug naar de basis en richtten ons op waar we goed in zijn.” 

(Beeld: René Schotanus)

Thermal 2 zette een route uit voor vijf jaar. Het doel was om in die tijd een sterke klantenkring op te bouwen. “Dit is absoluut gelukt, we zijn gegroeid in omzet, en daardoor ook qua personeel. Nu zijn we op een punt gekomen dat we onze efficiëntie willen verbeteren en ons bedrijf willen verduurzamen.” 

Door te automatiseren en efficiënter te werken kan Thermal2 nog meer projecten aanpakken. “Door te investeren in nieuwe machines en onze productie lay-out te verbeteren kunnen we onze productie naar een hoger niveau tillen.”

“Verduurzaming is ook erg belangrijk voor ons. Dat roepen we niet alleen, maar we werken toe naar gasloos werken. Op kantoor zijn al verschillende energiebesparende maatregelen
genomen, daarnaast zoeken we samenwerking met partners die producten leveren die ook duurzaam zijn. Dit is een extra manier om onze CO2 voetafdruk te verbeteren.” 

Het hele proces, hebben wij in eigen beheer. Werkvoorbereiding, engineering, projectbegeleiding, planning… we het houden het in eigen handen. 

“We hebben grote slagkracht, omdat we in het proces niet afhankelijk zijn van de grillen van andere bedrijven. Naast onze eigen productiefaciliteiten monteren we onze producten met eigen vaste montageploegen. Dit geeft ons flexibiliteit.”

Brands is positief over de toekomst. “Er is nog wat onzekerheid vanwege de coronacrisis, maar als ik kijk naar de signalen in de markt dan zijn de vooruitzichten wat betreft de bouw erg goed. Dit merken wij ook aan de hoeveelheid getekende orders, dat geeft rust en ziet er erg goed uit. Door de verbeteringen binnen ons bedrijf kunnen wij door blijven groeien en grotere volumes verwerken. Daardoor komen wij ook vaker in beeld voor grote projecten.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details