Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Hemelwaterafvoer wint aan belang

Hemelwaterafvoer wint aan belang

Familiebedrijf Van den Berg afvoerputten wordt sinds 2019 geleid door de derde generatie; Joost, Joey en Femke van den Berg. Zij voorzien het bedrijf van nieuwe impulsen. Zo richten zij zich op de ontwikkeling van duurzame nieuwe producten en de verkoop over de hele wereld.

Joost van den Berg: “Juist hemelwaterafvoer wordt steeds belangrijker in een tijd waar in korte tijd veel regen valt. Dit onderdeel van de bouw wordt vaak onderschat, binnenin een woning wordt een regendouche met goede afvoer geplaatst, maar hemelwaterafvoer wordt soms vergeten.” Van den Berg denkt graag mee over hemelwaterafvoer, omdat het erg belangrijk is dat de afvoer op de juiste manier geplaatst wordt. “Hierbij spelen allerlei factoren mee, zoals de hoeveelheid water die verwerkt moet worden en de locatie, op het noorden of westen, of er nog een balkon bóven het appartement zit enzovoorts. Wij weten door onze ervaring wat er werkt op welke plek.” 

Elk balkon een passende afvoer

Van den Berg produceert onder meer al meer dan 40 jaar speciale balkondoorvoeren. “Aluminium balkondoorvoeren zijn voor galerijen en terrassen in de hoogbouw de ideale putten om hemelwater af te voeren. Er zijn putten met een zgn. doorvoerrooster en putten met een vlak gaatjes rooster (voor de bovenste verdieping).” Het is in sommige gevallen echter ook mogelijk om buiten een doucheputje toe te passen. “Dit is qua aanzicht mooier, maar deze kan niet aangesloten worden op het balkon van boven.”
Ook terrasputten en emmerputten behoren tot het assortiment van het bedrijf. “Deze maken wij nu ook uit gerecycled materiaal, in de zogenaamde Zero uitvoering.” 

Een ingewerkte afvoer.

Deze emmerputten, met onder of zijuitlaat hebben een RVS rooster. “Het gebruik van het gerecycled materiaal heeft geen enkele invloed op de kwaliteit. Zo is de verlijmbaarheid gewaarborgd, net als de slagvastheid. De enige verandering is de kleur; 100% gerecycled materiaal is alleen in de kleur zwart mogelijk.” Het is de bedoeling dat in de toekomst nog meer producten een duurzaam alternatief krijgen.

Nederlandse kwaliteit

Ook maatwerk is bij Van den Berg mogelijk. “Bijvoorbeeld putjes met een bepaald roosterdesign, of een bepaalde kleur, douchegoten met verschillende afvoeren.. het is allemaal mogelijk.” Dit wordt vergemakkelijkt doordat Van de Berg zijn artikelen bewust alleen in Nederland produceert. “Wij doen geen concessies op het gebied van kwaliteit, het moet gewoon echt goed zijn. Door in Nederland te produceren garanderen we dat onze producten degelijk, betrouwbaar en snel leverbaar zijn.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details