Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Het brandende vraagstuk van de Akoestiek!

Het brandende vraagstuk van de Akoestiek!

Brandveilige Akoestiek!

Stel je voor dat je de oplossing voor geluidbeheersing (geluidabsorptie en isolatie), stabiliteit én brandwerendheid zou kunnen integreren in één stabiele muurconstructie zónder concessies te hoeven doen aan de esthetische vormgeving? En wat als deze oplossing nu geschikt is voor zowel buiten- als binnentoepassing en ook nog eens zeer betaalbaar is? Te mooi om waar te zijn? Niet in dit geval.

Akoestische oplossing, gegoten in beton

Soundblox zijn akoestische betonblokken waarmee het akoestisch klimaat zowel binnen als buiten geoptimaliseerd wordt, overal waar brandveiligheid, stabiliteit en  stootvastheid net zo belangrijk is als de (ruimte)akoestiek. Met Soundblox kan de oplossing voor akoestiek (geluidabsorptie én geluidisolatie) gecombineerd worden in één stabiele wandconstructie!

Geluidabsorptie, Geluidisolatie én Brandwerendheid in één wand

Door de toepassing van beton, maken deze blokken ook een goede geluidisolatie mogelijk en hebben ze een uitstekende brandwerendheid. Daarnaast zorgt een uitstekende druksterkte voor een stabiele muurconstructie. Dit betekent dat Soundblox aan diverse uitdagingen in de bouw het hoofd biedt. Met Soundblox kan de oplossing voor beheersing van de ruimteakoestiek (geluidabsorptie zowel als geluidisolatie), robuustheid en brandveiligheid in één wand gecombineerd worden.

Soundblox zijn tevens uitstekend  geschikt voor toepassing in ruimten  met extreme temperaturen of vochtige condities (denk aan zwembaden) of waar met agressieve materialen wordt gewerkt.

Uitdagingen in de bouwwereld

In de bouwwereld kampen we momenteel met heel wat uitdaginen, met name door schaarste en prijsverhogingen van beschikbare bouwmaterialen. En dan is er nog de duurzaamehid. Veel materiaal komt uit verre oorden, waardoor de levertijden in het gedrang komt en een grote belasting vormt voor het milieu.

Een oplossing,  zowel letterlijk als figuurlijk, in beton gegoten, kan helpen om aan deze uitdagingen het hoofd te bieden. Beton wordt nl., evenals de grondstoffen hiervoor, op rij-afstand  geproduceerd, waardoor de toelevering gewaarborgd blijft. Terecht dus dat men weer teruggrijpt op  de meer traditionele  vertrouwde bouwmaterialen zoals het altijd beschikbare beton, dat zich niet alleen bewijst als  stabiele oplossing in onzekere tijden maar ook veelzijdiger blijkt dan vaak wordt gedacht.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details