Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
’Het eindresultaat is altijd een mooi lichtspel’

’Het eindresultaat is altijd een mooi lichtspel’

Het juiste licht op een product laat dit perfect tot zijn recht komen, met positief effect op de verkoopcijfers. Exterus uit het Belgische Roeselare is specialist in het natuurgetrouw verlichten van ruimten en producten. Directeur en eigenaar Juri Vannieuwenborgh: “Wij spelen met licht en geven ruimten en objecten de kleur die ze verdienen.”

Exterus is een verlichtingsfabrikant met een eigen productie. Vannieuwenborgh: “Wij hebben een uitgebreid gamma aan verlichting, waarbij wij alles zelf volledig ontwikkelen en laten produceren. De zeer bruikbare feedback van onze klanten zorgt ervoor dat wij het assortiment continue blijven verfijnen, dit zowel in residentieel, retail en hospitality. Ons werkgebied is Nederland, België en Luxemburg.” 

Vannieuwenborgh, afkomstig uit de elektronicasector, specialiseerde zich sinds begin deze eeuw in ledverlichting. “Met de komst van led ben ik me gaan verdiepen in deze materie. Ik kreeg er een goed gevoel bij en ik heb mijn producten in de markt gezet. Dat begon vrij snel aardig te lopen. Mede doordat dat wij meedenken en samen tot de meest creatieve oplossingen en ontwerpen komen voor kleine en grote projecten; zoals een woning, winkelketen, musea, school- en kantoorgebouwen. Met ons huidig gamma kunnen we ieder project aan, zowel op het gebied van armatuurontwerp als lichtkwaliteit.”

Vandaag de dag zijn winkels, kantoorgebouwen en hotels voornamelijk verlicht met led. “Dat is enerzijds energiebesparend, anderzijds zijn daarmee de mogelijkheden onbeperkt. Elk product eist als het ware een specifieke kleursaturatie om het correct te kunnen weergeven. Met onze expertise qua maatwerk kunnen we alle producten vers en aantrekkelijk weergeven en dit zonder schadelijke invloeden van uv-licht. Voor nieuwe retailprojecten stellen we armaturen voor met de juiste kleursaturaties zodat ieder product correct weergegeven wordt. Net zo makkelijk vervangen we de bestaande hogedruklampen door een re-lighting-module zodat bestaande installaties ook van de voordelen van energiebesparing en het juiste licht kunnen genieten.”

Vannieuwenborgh: “Naast het gamma voor de retail bieden we eveneens een volledig scala aan van residentiële en hospitality-verlichting. Onze A-track-tif-railsysteem is een magnetisch track-systeem met een stuursignaal om dimming mogelijk te maken. Deze track is zowel in opbouw als in trimless verkrijgbaar en is gepolariseerd zodat zowel 1-10V als Dali-dimming mogelijk zijn. De mix van zowel lineaire toestellen als puntverlichting of pendels geeft de ontwerper de mogelijkheid zijn eigen visie toe te passen in een flexibel verlichtingssysteem. Ons gamma wordt vervolledigd door verschillende in- en opbouwtoestellen die de juiste sfeer in een ruimte creëren. Onze meest recente catalogus met de naam V08 werd in april 2021 gelanceerd en is te downloaden op onze website.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details