Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Het nieuwe (duurzame) (trappen)bouwen gaat ooit de standaard worden

Het nieuwe (duurzame) (trappen)bouwen gaat ooit de standaard worden

Wie wil er niet sneller, veiliger, efficiënter én goedkoper bouwen? Het is een vraag die niet aan dovemansoren is gericht. Ook niet bij de aannemers die mede door de krapte op de arbeidsmarkt (‘Waar halen we toch nieuwe mensen vandaan?’) naarstig op zoek zijn naar oplossingen. Bijvoorbeeld bij de trappenbouw. Bij Hoograven Traptechniek weten ze in ieder geval zeker dat het traditionele vak van trappenmonteur (de stelleur) definitief zal gaan veranderen. Aan het woord is Nick Dix, directeur/eigenaar van het ambitieuze familiebedrijf. 

“Als je innoveert, dan is het vanzelfsprekend de bedoeling dat de hele keten – en vooral ook de eindgebruikers – daarvan profiteren”, zegt Nick. “En daarbij doel ik ook op een stuk procesinnovatie. Als je iets kunt ontwikkelen – natuurlijk in samenspraak met je leveranciers – waardoor de keten als geheel een voordeel heeft, dan ben je uiteraard op de goede weg. En ik durf hier wel te stellen dat we dat zijn. Met dank aan onze leverancier Anker Stuy Verven, die er in slaagde om een dusdanig hoge kwaliteit watergedragen coating voor onze trappen te ontwikkelen, die zeer goed bestand is tegen vocht en water, waardoor we de trappen al in onze fabriek assembleren, waarna ze ná levering op de bouwplaats eventueel nog een aantal dagen buiten op verdere montage kunnen wachten. De elementen (regen, storm, hagel etc.) die er in Nederland altijd zijn, zullen géén schade toebrengen aan de trappen.” 

De Ankocryl coating (van Anker Stuy Verven) is dus het antwoord. Of zo men wil, het recept. “Met de duurzame watergedragen grondverf zijn de traponderdelen goed beschermd. Daar waar het toepasbaar is, maken we het werk uiteindelijk lichter voor de mannen ter plekke én we leveren constante kwaliteit aan op de bouwplaats.” 

Nick legt uit dat er voor de aannemer tijdwinst ontstaat. “Deze is minder afhankelijk van de trappenmonteur. Alles is nu beter te coördineren. Eigenlijk win je dus wat regie terug.” 

“Wat de verf van Anker Stuy Verven dus al niet kan doen!” zo zegt Nick met een glimlach. “De werkzaamheden in de productiehal kunnen we nu ook efficiënter inrichten. Dankzij de goede kwaliteit grondverf en een optimale dekking van ongeveer 80mu zijn traponderdelen goed beschermd. Het mooie is bovendien dat de aannemer minder afhankelijk is van de trappenstelleur. Noodtrappen zijn overbodig geworden.” 

Naast het feit dat watergedragen verf beter is voor de gezondheid dan de verf met oplosmiddel is de prefab trap ook de oplossing voor de monteur om op een gezonde, veilige manier zijn pensioen te halen. Uit onderzoek in het verleden uitgevoerd door de ARBO-dienst  blijkt dat het beroep van trappenmonteur als één van de zwaarste beroepen wordt gezien naast het beroep van betonvlechter.  Niet alleen is het een zwaar beroep: er is ook een groot tekort aan monteurs en de vergrijzing in de branche vindt al jaren plaats.

Nick tot slot: “Ja, ik voel me zeker een ambassadeur van Het Nieuwe (Trappen)bouwen. Maar dat kan ik alleen zijn omdat onze leverancier – Anker Stuy Verven – zo veel innovatieve kracht heeft.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details