Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Het ontwerp naar een hoger niveau tillen
De nieuwste HighLine cabineloze elektrische huislift van Kroon Liften.

Het ontwerp naar een hoger niveau tillen

Lift maakt huis praktisch en toekomstbestendig

Een goede woning is esthetisch aantrekkelijk, maar moet ook praktisch en toekomstbestendig zijn. Zeker in een tijd waarin mensen langer thuis blijven wonen kan een lift op het gebied van mobiliteit en toegankelijkheid een belangrijke rol spelen. “Daarnaast verhoogt het plaatsen van een lift ook de waarde van een woning”, zegt Niels Ars, salesmanager van Kroon Liften.

“Het integreren van een lift in een ontwerp heeft tal van voordelen”, vervolgt Ars. “Bij architecten is nog niet altijd bekend dat het plaatsen van een lift zichzelf terugbetaalt. Het verhoogt niet alleen de waarde van een woning, maar het biedt vooral dé oplossing voor mensen die moeite hebben met traplopen. Door een huislift te integreren in het ontwerp creëert de architect woningen die geschikt zijn voor alle levensfasen en situaties.” 

HighLine beschikt voor een riemaangedreven systeem, dat een soepele, extreem stille en trillingsvrije rit mogelijk maakt.

Stijlvolle en ruimtebesparende ontwerpen

Dankzij een lift houden senioren en mensen met mobiliteitsbeperkingen toegang tot alle verdiepingen van hun woning. “Dit is ook prettig voor gezinnen met jonge kinderen of mensen die regelmatig zware objecten moeten verplaatsen. Wij bieden een breed scala aan platform- en cabineliften die naadloos aansluiten bij verschillende woonstijlen. Of het nu een moderne, minimalistische woning betreft of een traditioneel herenhuis, er is altijd een lift die past bij de esthetiek van het project. Bovendien zijn onze liften compact en ruimtebesparend. Ze kunnen eenvoudig worden geïntegreerd zonder dat waardevolle vloeroppervlakte verloren gaat.”

Enkele opties zijn:

• Een inpandige lift, bijvoorbeeld in een trapgat of centrale hal;

• Aan de buitenzijde van de woning, met een glazen schacht voor lichtinval;

• Als verbindend element tussen twee gebouwen of vleugels.

Veiligheid en betrouwbaarheid voorop

Als een architect ervoor kiest om een lift in zijn ontwerp toe te passen biedt Kroon Liften hiervoor uitgebreide ondersteuning. “We adviseren over de beste liftoplossing, maar realiseren ook de installatie en voorzien in het onderhoud. Zo helpen we bij het creëren van woningen met gemak en luxe.” 

Alle liften worden vervaardigd volgens de strengste kwaliteitsnormen en zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidsvoorzieningen. Denk hierbij aan nooddaalsysteem (om de lift bij stroomuitval handmatig de lift naar beneden te sturen), brandweerschakeling en automatische deuren. Ars concludeert: “Met een huislift van Kroon Liften bied je bewoners het ultieme comfort en gemak. We staan altijd klaar om architecten van informatie te voorzien en om, samen met hen, het ontwerp naar een hoger niveau te tillen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details