Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Hotelgasten worden in Den Haag met allure ontvangen in een stijlvol interieur

Hotelgasten worden in Den Haag met allure ontvangen in een stijlvol interieur

‘Je krijgt nooit een tweede kans om een eerste indruk te maken’, zo luidt het spreekwoord. Die vlieger gaat ook op wanneer we als reiziger voor het eerst een hotel binnengaan. Die eerste indruk is bepalend voor hoe we ons daarna voelen. Plaza Hotel Den Haag weet echter hoe het woord gastvrijheid gespeld wordt. Wie binnenloopt, zal de ambiance die er heerst als een warme deken over zich heen voelen vallen. Het stijlvolle en moderne interieur is gerealiseerd door Hardeman maatwerk voor interieurs uit Lunteren.

3839x2559-kopieren

Achter de bar tref je een drankenvitrine aan, opgetrokken uit glas, met glazen schappen.

 

Gert Bruinekreeft kijkt tevreden terug op het hotelproject in Den Haag. “Inmiddels zijn we bezig met het Plaza Hotel in Bottrop, waar we het interieur aanpakken om dezelfde uitstraling te bewerkstelligen”, opent hij het gesprek. “Het ontwerp komt van de hand van Stan van den Wildenberg, interieurarchitect bij Wildenberg interieur architectuur. Hij heeft op voortreffelijke wijze de verbinding weten te leggen tussen warmte, gezelligheid en gastvrijheid, in een ingetogen stijl.”

Tot in detail doordacht

Hardeman maatwerk voor interieurs is medio 2019 in het Plaza Hotel project gestapt. “We zijn begonnen in Den Haag. Het Plaza Hotel concept heeft als kenmerk dat het een zogenaamde compacte formule is. Zo zijn de receptie, de bar en de ontbijtzaal dicht bij elkaar gepositioneerd. In het nieuwe interieurontwerp is daar dan ook rekening mee gehouden, door in dezelfde stijl toch duidelijk zones aan te geven, die door de inzet van verschillende, maar wel bij elkaar horende materialen tot stand zijn gekomen.”

3840x2560-3-kopieren

Achter de receptie treffen we een donkergrijze ondergrond aan, in HPL, met daarop het logo van Plaza Hotel.

 

Het concept is tot in detail doordacht: in het hotel treffen we plafonds aan met led-lichtlijnen, hebben de panelen die ter decoratie aan de wand hangen hun eigen lichtaccenten in led en zijn ook de receptie en bar voorzien van geïntegreerde led-lichtlijnen.

“Veel indirecte, sfeervolle en functionele verlichting dus”, oppert Bruinekreeft. “Ook de materialen die we verwerkt hebben, zijn zeer smaakvol. De wand waaraan de televisie hangt is bijvoorbeeld opgetrokken in betonlook platen. De ombouw van de receptie en bar is gerealiseerd met wit GetaCore van Egger. Heel mooi en kwalitatief hoogwaardig.”

3840x2560-1-kopieren

Qua look en feel wordt de verbinding gezocht met de receptie en bar, die nog eens extra benadrukt door de aanwezigheid van room dividers die ook in eikenhouten lamellen zijn uitgevoerd.

 

De achterkast van de bar en receptie is voorzien van verticale, eiken lamellen. Achter de receptie treffen we een donkergrijze ondergrond aan, in HPL, met daarop het logo van Plaza Hotel. “Dat logo is uitgefreesd in goudkleurig Dibond”, voegt Bruinekreeft toe. “Achter de bar tref je een drankenvitrine aan, opgetrokken uit glas, met glazen schappen. Ook weer een ideaal object op zich om smaakvol aan en door te lichten met led.”

Verbondenheid met de omgeving

Plaza Hotel Den Haag laat duidelijk zien dat het met beide benen in het Haagsche staat. In een van de wanden zijn nissen aangebracht, waar in totaal negen vintage kunstfoto’s getoond worden, met daarop historische afbeelding van Den Haag geprint. “Ook deze nissen worden indirect aangelicht met verborgen led-lichtlijnen”, schetst Bruinekreeft. Op de vraag of er in Bottrop ook gewerkt wordt met dergelijke kunstfoto’s, antwoordt Bruinekreeft ontkennend. “Het pand biedt daar de mogelijkheden niet voor, daarvoor zijn er te veel ramen aanwezig.”

3840x2560-4-kopieren

De architect heeft op voortreffelijke wijze de verbinding weten te leggen tussen warmte, gezelligheid en gastvrijheid, in een ingetogen stijl.

 

Wie in Plaza Hotel Den Haag aanschuift aan het ontbijtbuffet, kan er op rekenen dat er in dezelfde stijl gegeten kan worden. “Het buffetmeubilair in de eetzaal is voorzien van hardstenen werkbladen, met eiken fronten en donkergrijze zijkanten. Qua look en feel wordt de verbinding gezocht met de receptie en bar, die nog eens extra benadrukt door de aanwezigheid van room dividers die ook in eikenhouten lamellen zijn uitgevoerd”, zegt Bruinekreeft tot besluit.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details