Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Iedereen hunkert naar het feestje in Ahoy’
Er wordt veel werk van andere architecten gepresenteerd.

Iedereen hunkert naar het feestje in Ahoy’

Architect @Work in Rotterdam, 14 en 15 september 2022

Wie er niet naar uitkijkt, mag nú z’n hand opsteken…  Goed, geen handen? Mooi! Het is ook logisch. Want… iedereen kijkt er wél naar uit! We hebben het over ARCHITECT@WORK. Op 14 en 15 september bruist het weer van de inspiratie in Ahoy’ in Rotterdam. ‘Architect Meets Innovations’.  Zo helder is het credo. We spreken met Anne-Laure Van de Ginste, Exhibition Manager voor de editie ARCHITECT@WORK Rotterdam. Na Brussel in juni is nu dus Rotterdam aan de beurt. “Niet komen is een gemiste kans.”

Architect@Work, er is altijd veel drukte en reuring.

Het thema is ‘Healthy Materials’ voor deze negende editie in de Maasstad. “Met een uitgebreid programma stippen we overal de megatrend van nu aan. Het gehele proces dat een product doorloopt komt in allerlei dimensies aan bod. Van productie tot aan ontwerp en recycling. Alles is – terecht – gericht op het welzijn én behoud van mens en milieu. Het is hét thema waar iedereen in het vakgebied het over heeft en iets mee wil.”

Qua pre-belangstelling heeft Anne-Laure niets te klagen. “Voor wat betreft de bezoekersaantallen verwachten we terug op het aantal van het pre-corona-tijdperk te zullen uitkomen. Er wordt écht gehunkerd naar fysieke ontmoetingen. Maar toch is er ten opzichte van die periode wel iets veranderd aan ARCHITECT
@WORK. Omdat er zó veel te doen is, is het niet onlogisch om te denken dat bezoekers niet álles live kunnen bijwonen of bezoeken. Zo zie ik dit event meer als een hybride dimensie, zoals de seminars die worden gestreamd. Dus, als je er niet in de zaal bij kunt zijn, dan is het een kwestie van je tablet of computer aanzetten. Bovendien zijn ze later ook terug te kijken, want deze inspirerende kennisbijeenkomsten worden ook on demand aangeboden.”

Tijdens de seminars zullen vooral uiteenzettingen van architecten worden gepresenteerd, vertelt Anne-Laure. “Alle ervaringen, uitdagingen en problematieken die ze bij hun projecten tegenkwamen, worden besproken. Dat gaat dus veel leer- en inspiratiemomenten opleveren.

Natuurlijk is het laatste deel van elk seminar ingeruimd voor een prikkelende Q & A.”

Er worden seminars georganiseerd rondom de thema’s ‘Bouwen met hout’, ‘Natuurinclusief ontwerpen’, ‘Biobased bouwen’ en ‘Biophillic design’.  

Anne-Laure stipt ook de randmanifestaties aan. “Die zijn vanzelfsprekend allemaal gelinkt met het thema. Zo hebben we de ‘Healthy Heroes’, een materiaaltentoonstelling die is verdeeld in ‘Healthy Spaces’ en ‘Healthy Planet’.  Daarnaast is er de tentoonstelling ‘Images by DAPh, waar veel nieuw werk wordt gepresenteerd en natuurlijk de ‘Project Wall’ door world-architects en voor architecten, die zichzelf daarmee goed in de kijker kunnen spelen. Tot slot geven we altijd de ruimte aan een artiest/kunstenaar die zijn werk laat zien.”

Kortom, er is dus veel zin en ‘hunkering’ naar het event. “Dat is niet zo verwonderlijk”,  zo besluit Anne-Laure. “Men kent de goede sfeer en men weet dat men achteraf altijd zal concluderen dat men goed is geïnformeerd én geïnspireerd. Precies daarom doen we het! Niet komen is een gemiste kans.”

Architecten, interieur architecten, designers voorschrijvers, interieurbouwers etc, kunnen zich gratis registeren voor toegang via
www.architectatwork.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details