Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Innovatieve en flexibele armaturen voor binnen en buiten
Robert Koelewijn Fotografie.

Innovatieve en flexibele armaturen voor binnen en buiten

“Wij zijn verlichtingsmerk Unlumited, maar werken ook samen met verschillende brandpartners om in de behoefte van onze klanten te voorzien”, vertelt Senior Productmanager Henk Schaap. “Zo zijn wij sinds vorig jaar de exclusieve distributiepartner in de Benelux van het Italiaanse merk Design Luce. Dit bedrijf uit Florence combineert veelzijdigheid met onmiskenbare elegantie.” De armaturen van Design Luce worden vrijwel allemaal op maat gemaakt, in samenwerking met lokale ontwerpers en architecten, maar ook met de lokale universiteit. “Zo wordt verlichting een maatpak, dat helemaal is toegesneden op het project. Het is een filosofie die erg goed bij ons als bedrijf past.”

Robert Koelewijn Fotografie.

Flexibele contourverlichting

Voor outdoor-verlichting werkt Unlumited onder meer samen met Clear Lighting, een hoogwaardige fabrikant van contourverlichting. “Met de producten van dit bedrijf hebben wij al veel projecten mogen doen.” Nieuw zijn drie verschillende soorten contourverlichting die deel uitmaken van de Free Band serie. Panoray is een wallwasher armatuur, volledig gemaakt van siliconen zodat hij mee kan bewegen met de contouren van een muur of pilaar. Dankzij verschillende lenzen is de lichtbundel en lichtkleur aan te passen. Swaylux is ook volledig buigbaar, maar gemaakt van RVS en bedoeld voor in de grond. Daarnaast is dit armatuur zeer robuust en overrijdbaar. Het derde lid van de Free Band familie heet de Arcflex en is buigbaar in drie richtingen.

“Van al deze producten kunnen wij een EPD (Environmental Product Declaration) leveren. We bieden bovendien een verlengde garantie-periode van 10 jaar. We zijn namelijk overtuigd van de lange levensduur van onze producten.”

De contourverlichting van Clear Lighting werd eerder gebruikt voor de verlichting van een Amsterdamse fontein. Partner Rots Maatwerk had de eer om een elegante en duurzame verlichtingsoplossing te realiseren voor de fontein met beelden van de Griekse godin van de zee, Amphitrite, vergezeld door haar zoon Tritton en een dolfijn. “Het was ons een genoegen om de contourverlichting te leveren.”

Robert Koelewijn Fotografie.

Er is 37 meter siliconen lichtlijn Flexglow van Clear Lighting gebruikt (type F22, in blauw). In een stuk of 10 verschillende bouwvormen. De diepblauwe kleur accentueert het nautische belang van de beelden. De lichtlijnen hebben een IP68 waterdichtheid, waardoor ze geschikt zijn voor langdurig gebruik onder water. Om een duurzame verlichtingsoplossing te creëren met zo min mogelijk hinder voor het milieu, is gekozen voor een versie met een laag energieverbruik van 9 Watt/m.

Zelf kennismaken met de merken van Unlumited? Het bedrijf is aanwezig op verschillende events, zoals op Architect@Work in Rotterdam (11-12 september 2024) en Future Lighting in Gorinchem (20 en 21 november 2024).   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details