Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Innovatieve glasdeuren met een uitzonderlijk hoge geluidsisolatie
Met de SYSTEMS SILENCE DOOR PC5000F flushdeuren biedt Interior Glassolutions BV het maximum van wat op dit moment technisch haalbaar is.

Innovatieve glasdeuren met een uitzonderlijk hoge geluidsisolatie

Hoe je comfort, productiviteit en werkplezier op kantoor kunt vergroten

In de markt groeit de kennis van en aandacht voor gezonde gebouwen, waarin een uitgekiende luchtkwaliteit, ruim voldoende daglicht én thermisch en akoestisch comfort harmonieus samenkomen. De deuren en wanden van Interior Glassolutions BV leveren hier een belangrijke bijdrage aan. “Dankzij onze volglazen deuren en wanden blijven daglichttoetreding, optimale zichtlijnen en onderlinge interactie behouden, terwijl geluidsoverlast niet meer aan de orde is”, vertelt directeur Geurt Roelofsen. “Hierdoor kunnen medewerkers in een rustgevende omgeving werken en worden hun comfort, productiviteit én werkplezier verhoogd.”

Met de volglazen flushdeuren van Interior Glassolutions BV zijn geluidsisolaties van 43, 46 en 50 dB aantoonbaar mogelijk.

Enkelglas kaderdeur met een geluidsisolatie van 38 dB

Tijdens ARCITECT@WORK toont Interior Glassolutions BV twee noviteiten op dit gebied aan het brede architectenpubliek. Een grote primeur is de ranke en slanke kaderdeur met dubbele afdichting, waarmee een geluidsisolatie (Rw-waarde) tot maar liefst 38 dB mogelijk is.

Geluidstest van de kaderdeur in het onafhankelijke akoestische laboratorium van Peutz.

“In de meeste kaderdeuren is slechts één glassoort mogelijk”, weet Roelofsen. “In veel gevallen is dit ‘simpel’ glas van 6,76 mm (33.2), waarmee optimale daglichttoetreding en zichtlijnen worden geborgd. Voor de akoestische isolatie echter is deze dikte niet afdoende. Onze nieuwste kaderdeur biedt hier een doeltreffende en esthetisch hoogwaardige oplossing voor.” 

In de SYSTEMS SILENCE DOOR KD1738 kunnen meerdere glasdiktes worden opgenomen, van 6,76 mm (33.2) tot 16,76 mm (88.2), vertelt hij. “In dit laatste geval wordt een geluidsisolatie van 38 dB geborgd. Een unieke prestatie voor kaderdeuren met enkele beglazing, die afgelopen zomer ook is aangetoond in het onafhankelijke akoestische laboratorium van Peutz. Dankzij deze ontwikkeling komt geluidsisolatie voor ieder project én iedere portemonnee binnen handbereik.”

Opvallend aan de SYSTEMS SILENCE DOOR KD1738 is ook het ranke en slanke design. “We hebben het smalste slot in de kaderdeur verwerkt”, aldus Roelofsen. “De nieuwe kaderdeur is in eerste instantie ontwikkeld voor een overheidskantoor, maar wordt breed in de markt uitgerold. We verwachten veel aanvragen voor kantoor- en vergaderruimtes, maar ook voor ziekenhuizen en andere gebouwen waarin specifieke geluidswensen gelden.”

Flushdeuren met een geluidsisolatie tot 50 dB

Een tweede blikvanger op ARCITECT@WORK zijn de volglazen flushdeuren van Interior Glassolutions BV waarmee geluidsisolaties van 43, 46 en 50 dB aantoonbaar mogelijk zijn, getuige wederom diverse geluidtesten bij Peutz. “De SYSTEMS SILENCE DOOR PC5000F flushdeuren van 50 dB zijn initieel ontwikkeld voor de nieuwbouw van Booking.com in Amsterdam, in samenwerking met UNStudio, waar ze gecombineerd worden met 56 en 60 dB glaswanden”, vertelt Roelofsen. “Daarmee zitten we op het maximum van wat op dit moment technisch haalbaar is. En daar zijn we enorm trots op!”

Grote decoratieve vrijheid

Zowel de flushdeuren als kaderdeuren kunnen gecombineerd worden met elektrische sloten, waardoor eenvoudig autorisaties verleend kunnen worden. “En ook decoratief kunnen architecten en eindgebruikers er alles mee doen”, aldus Roelofsen. “Doordat de beglazing veilig opgesloten zit, zijn tal van glassoorten mogelijk. Bovendien kan gespeeld worden met kleur. De kaders kunnen in elke gewenste kleur worden geleverd. Op ARCHITECT@WORK tonen we bijvoorbeeld een kaderdeur in een nieuwe, diepe bronskleur, waarmee we perfect aansluiten op de kleurtrends van vandaag.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details