Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Innovatieve oplossing voor akoestische klimaatbeheersing

Innovatieve oplossing voor akoestische klimaatbeheersing

Het geluid reflecteert tussen de glazen buitengevel en de binnengevel en zorgt voor een onleefbaar akoestisch klimaat op de galerij met name omdat alle verdiepingen in verbinding staan met elkaar. Hoe los je dat op zonder concessies te doen aan de esthetische vormgeving? Wél, in dit specifieke geval zijn door de architect Soundblox akoestische betonblokken toegepast en bleken deze concessies niet nodig te zijn! Het probleem met de akoestiek is hiermee op een uitstekende manier opgelost.

Geluidabsorptie in een buitentoepassing

Een hardnekkige misvatting bestaat dat je in een buitensituatie geen geluidabsorptie nodig hebt! Echter, onder een afdak of in parkeergarages, (buiten)zwembaden en schoolpleinen, waar hinderlijke flutterecho’s het spelen een stuk minder leuk maken, is een geluidabsorberende oplossing zeker geen overbodige luxe.

Ook voor huizen en flatgebouwen direcht aan de snelweg of bij stations kan overlast onstaan  door harde geluiden van van voorbijrijdendverkeer en treinen. Een voorbijrijdende trein en 25 meter van de snelweg wordt het geluidsniveau al gauw verhoogt tot 70 dB!  

Geluidabsorptie, Geluidisolatie én Brandwerendheid in één wand

Soundblox akoestische betonblokken kunnen juist in deze situaties uitkomst bieden om een geluidswal te creëren en tegelijkertijd het overtollig geluid te absorberen. Hiermee kan de oplossing voor zowel geluidabsorptie als geluidisolatie én brandwerendheid in éen robuuste wandconstructie worden geïntegreerd. En deze wand kan ook nog eens hoog worden opgebouwd vanwege de uitstekende druksterkte.

Met Soundblox kan het akoestisch klimaat zowel binnen als buiten geoptimaliseerd worden, overal waar een stabiliteit, stoot (bal)vastheid  en brandveiligeheid net zo belangrijk is als de (ruimte)akoestiek.

Soundblox zijn daarom ook geschikt voor ruimtes waar extreme temperaturen heersen of met agressieve materialen wordt gewerkt.

Sneak Preview

Binnenkort komen wij met een nieuwe innovatie waarbij Soundblox op een CO-2 negatieve wijze kunnen worden geproduceerd en vormen deze akoestische betonblokken niet alleen een oplossing in de strijd tegen lawaaivervuiling maar ook in de strijd tegen klimaatverandering! Wij komen hier nog uitgebreid op terug.

Meer informatie  over Soundblox te vinden op de website www.soundlessacoustics.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details