Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
’Inspelen op de vraag naar naadloze, duurzame en verwerkingsvriendelijke vloeren’
LiquidDesign in een school in Amsterdam.

’Inspelen op de vraag naar naadloze, duurzame en verwerkingsvriendelijke vloeren’

Sinds acht jaar richt Forbo Eurocol zich ook op hoogwaardige vloerafwerkingen. Drie van de vijf innovaties op dit gebied zijn de producten LiquidDesign, DecoDesign en FloorColouring. 

“Met deze unieke surface finishing producten spelen we in op de behoeften vanuit de markt”, zegt verkoopdirecteur Rob Eijgelsheim van Forbo Eurocol. “Zo is er een grote vraag naar naadloze vloeren en wordt er op milieutechnisch gebied steeds meer van ons verwacht. Tegelijkertijd hebben we te maken met een toenemende schaarste aan vaklieden. Met die wetenschap ontwikkelden we strakke, duurzame en esthetische vloerafwerkingen. Deze zijn redelijk eenvoudig aan te brengen na het volgen van een training bij Forbo Eurocol.”

Duurzame, elastische vloeivloer

“Ons innovatieve product LiquidDesign is een mooi voorbeeld van een naadloze, duurzame en verwerkingsvriendelijke vloer”, vervolgt Eijgelsheim. “Deze elastische vloeivloer is gebaseerd op plantaardige oliën en vulmaterialen als kurk- en houtmeel. Dit maakt LiquidDesign zeer geschikt voor milieuvriendelijke, circulaire projecten. Daar komt bij dat LiquidDesign een warme, comfortabele uitstraling heeft en tegelijkertijd slijtvast en eenvoudig te onderhouden is. Hiermee bieden we een interessante vloerafwerking voor bijvoorbeeld scholen, bibliotheken, gemeentehuizen, kantoren en woningen.” LiquidDesign is een tweedaags systeem, waarbij eerst de vloeivloer wordt aangebracht en vervolgens een aflaklaag. 

Fraaie betonlook met FloorColouring.

Harde vloer met warme uitstraling

Een andere innovatie van Forbo Eurocol betreft de hoogwaardige wand- en vloerafwerking DecoDesign. Dit meerlaagse dispersieproduct leent zich bij uitstek voor onder meer kantoren, winkels, hotels, restaurants en zorginstellingen. Eijgelsheim: “DecoDesign is comfortabel, kleurvast en heeft een warme uitstraling. Daarmee onderscheidt deze vloer zich van PU- of epoxyvloeren. Bovendien is DecoDesign vuilverhullend en, afhankelijk van de grootte van de ruimte, in iets meer dan één werkdag aan te brengen.” 

DecoDesign is opgebouwd uit een tweelaagse acrylaatcoating, een spraycoating met gekleurde pixels en één (bij wanden) of twee (bij vloeren) laklagen.

Egalisatie en betonlook-afwerking in één

“Een vloerafwerking waar momenteel veel vraag naar is, betreft de betonlook”, zegt Eijgelsheim. “Ons slimme product FloorColouring is hierop het antwoord. Dit product is samengesteld uit een egalisatiemiddel en pigment in een bepaalde verhouding. Hiermee slaan we twee vliegen in één klap. We maken de vloer strak en recht, en geven hem meteen de gewenste uitstraling. De vloer wordt afgewerkt met een laksysteem. Behalve de kleur is de wijze van aanbrengen bepalend voor de betonlook van de vloer. Hiervoor hebben wij voorschriften opgesteld.”

Onderscheidend

“LiquidDesign, DecoDesign en FloorColouring zijn stuk voor stuk onderscheidende producten”, benadrukt Eijgelsheim. “Hiermee bieden we een interessante aanvulling op het bestaande aanbod vloerafwerkingen. Vanuit die gedachte zijn we continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten. Op dat vlak hebben we de markt de komende tijd nog meer te bieden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details