Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Interieurbeplanting een geheel met interieur. Groots in groen
Werkomgeving voor BDO Tilburg.

Interieurbeplanting een geheel met interieur. Groots in groen

Groen is belangrijk: steeds meer bedrijven weten dit! Al in de ontwerpfase van hun nieuwe pand nemen zij planten in de ideeënvorming mee. De Klerk is hiervoor als specialist in interieurbeplanting de uitgelezen partner. 

“In het verleden was interieurbeplanting een sluitstuk van een ontwerp, waar niet veel aandacht aan werd besteed”, zegt Jos van der Hulst, algemeen directeur van De Klerk. “Dit is veranderd, we worden steeds eerder betrokken bij de plannen. Bedrijven als Rabobank, ASML en BDO accountants zijn onze vaste klanten. Zij willen dat er een heel concept ligt, en wij zitten dan aan tafel met betrokkenen, zoals de meubelleverancier, interieurarchitect en verlichtingsspecialist om te zorgen dat de planten één geheel vormen met het interieur.”

Na de coronatijd merkt Van der Hulst dat er nog meer aandacht is voor groen op kantoor. “Je hoeft niet per sé altijd op kantoor zijn, maar als je er bent dan is het belangrijk dat je je er even prettig voelt als thuis, met een goede zetel, lekkere koffie en planten om je heen. Een kantoor is niet meer puur functioneel.” 

Planten zijn niet alleen goed voor het welbevinden. “Ze dragen bij aan een gunstige luchtvochtigheid en nemen CO2 op.” 

Van der Hulst vervolgt: “Planten kun je overal halen, maar wij bieden meerwaarde door advies en het onderhoud. Zoals over het combineren van planten. Ook weten wij waar we de beste planten verkrijgen en we beschikken over veel kennis. Zelfs bij professionele bedrijven ontbreekt het hier nog wel eens aan. Wij leggen de lat hoog, bijvoorbeeld als het gaat om opplanten. Het wortelstelsel wil groeien en als dit beschadigt, dan ga je dit ook bovenin zien.”

Een groen hart

De Klerk heeft overduidelijk een hart voor groen. Het bedrijf ontstond in 1950 als een lokale bloemist. Dit werk doet De Klerk nog steeds, maar langzamerhand groeiden de werkzaamheden verder uit naar interieurbeplanting. Het is van oudsher een familiebedrijf, eerst door De Klerk en later door familie Van der Hulst. 

“Mijn vader begon hier als stagiair en heeft hier ook mijn moeder ontmoet, ik ben dus opgegroeid tussen het groen.” Zes jaar geleden werd het stokje overgedragen aan Jos van der Hulst. “Toen hadden we 37 mensen op de payroll, dit zijn er nu 80. Door vier verschillende overnames (en één die nog op stapel staat, red.) hebben we inmiddels een meer dan landelijke dekking, van Brussel tot aan Groningen.” 

Van deze 80 medewerkers zijn er dagelijks 40 bezig met groenonderhoud. 

De missie van Van der Hulst is duidelijk: “We willen dé specialist en adviseur zijn op het gebied van groen voor zowel de particuliere als zakelijke markt binnen Nederland en België. Wij staan voor vakmanschap, service, kwaliteit en creativiteit.” Klanten zijn van harte welkom in de showroom in Veldhoven, om kennis te maken met alles wat De Klerk te bieden heeft. “Hier experimenteren wij zelf ook met beplanting, bijvoorbeeld met levende groene wanden. Hierbij blijkt extra verlichting heel belangrijk, omdat licht gefilterd wordt door ramen. Daarnaast inspireren wij hier onze klanten, ze kunnen hier ontzettend veel soorten planten en materialen in één keer zien. Daarna is het vaak makkelijker om de volgende stap te zetten. Er valt dan heel veel af en we kunnen doorpakken op wat de klant wel mooi vindt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details