Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Je huis werkt beter met Niko Home Control’

‘Je huis werkt beter met Niko Home Control’

Martin Duijser van Niko Nederland in Vaassen. “Wij voegen door huisautomatisering de gewenste persoonlijke accenten en eigenschappen toe aan een woning.” 

Niko, een Belgisch familiebedrijf, heeft haar hoofdkantoor in Sint-Niklaas, waar eveneens de productiehallen staan. De onderneming heeft in Europa tien vestigingen. Duijser: “Met meer dan 100 jaar ervaring hebben wij een ijzersterke reputatie als het gaat om betrouwbaarheid, design en innovatie op het gebied van huisautomatisering. Daarnaast willen wij alle woningen duurzaam maken en zorgen dat ze eenvoudig aan te passen zijn aan de meest recente technologische ontwikkelingen. Een goed voorbeeld is de welkom-thuisknop waarmee je alle gewenste elektronica en verlichting met één druk op de knop inschakelt.”

Niko Home Control

Met domotica of huisautomatisering zijn alle dagelijkse handelingen geautomatiseerd. “Niko Home Control stuurt de elektrische toestellen en systemen aan in je woning: de verlichting en het koffieapparaat in de keuken voordat je ‘s morgens beneden bent, de verwarming als je na een dag werken naar huis rijdt of de zonwering als de laaghangende zon hinderlijk de woonkamer in schijnt. Maar net zo makkelijk maken we een verbinding met slimme systemen van een ander merk zoals een muziekinstallatie of die van ramen die automatisch openen en sluiten. We koppelen ons Niko Home Control net zo makkelijk aan een Bose- of Sonosinstallatie en zorgen maken over een Velux-raam dat nog open staat als het begint met regenen, is verleden tijd. Wij hebben voor elk huis en elk budget een oplossing.” 

Niko Digital black

“Met onze Niko Digital black werkt huisautomatisering nog sneller en eenvoudiger. Het is een aanraakscherm ter grootte van een normale schakelaar, waarmee tot twaalf toestellen zijn te bedienen en alle geprogrammeerde sferen met één druk op de knop zijn aan of uit te schakelen, zonder de bekabeling aan te passen. Het is het alternatief voor een reeks schakelaars op rij. Het reageert op beweging: wanneer een hand het scherm nadert, activeert het zichzelf automatisch, waardoor de bedieningen van de basisfunctie in één vlotte beweging verloopt. De vorm en het design passen perfect bij onze bestaande en tijdloze afwerkingen van Niko. We hebben vijf verschillende reeksen zwart schakelmateriaal die je mooi kunt combineren met de Digital black”, vertelt Duijser tot slot.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details