Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Kookplaat met geïntegreerde afzuiging verovert de keuken van nu

Kookplaat met geïntegreerde afzuiging verovert de keuken van nu

Naast het feit dat de keuken een zichtbare plek in de woning werd, is het ook een feit dat er steeds minder vierkante meters beschikbaar zijn om in te wonen. “Maar je wilt tegelijkertijd wel alle ruimte in je (open) keuken om lekker én praktisch te kunnen kokkerellen”, zegt Anna-Lena Schotzki, Product en Marketing specialist bij SMEG. “Een van de oplossingen is de kookplaat met geïntegreerde afzuiging.”

Anna-Lena doelt op de HOBD kookplaten-lijn van SMEG (Hood in Hob). “Inductiekoken wordt gecombineerd met afzuigvermogen in een apparaat. Daarbij gaat het om om een elegant, minimalistisch ontwerp met aandacht voor detail.” 

Het gietijzeren rooster in het midden van de kookplaat is een stukje design op zich.

Een gietijzeren rooster is in het midden van de kookplaat gelegd waardoor de krachtige geïntegreerde afzuigkamp wordt beschermd. Zonder verschil in hoogte over het oppervlak is de kookplaat van glaskeramiek resistent en volledig vlak, zodat de thuiskok de hete pannen probleemloos over de plaat kan bewegen zonder dat ze tegen obstakels of randjes botsen. 

“Slechts enkele centimeters onder het oppervlak verwijdert de afzuigmotor dan direct de kookluchtjes en dampen. Dat gaat veel sneller dan een traditionele afzuigkap boven de kookplaat. De HOBD is verder uitgerust met een efficiënt vetfilter van hoge kwaliteit dat in de vaatwasser kan worden gewassen. Verder beschikt de plaat over het speciale AquaProof Engine & Two Liquid-opvangsysteem. Het is een goede borg: het onopzettelijk morsen van vloeistoffen levert geen problemen op. Dat risico is weg.”

De kookplaat kan zowel worden gebruikt met een normaal rookkanaalsysteem naar buiten als in de configuratie met recirculatie. “Als men kiest voor dit laatste, dan zuivert een speciaal ontworpen kit, bestaande uit regenereerbare keramische filters, de kookdampen. Dit houdt in dat er geen rookafvoer nodig is. Hoe makkelijk kan het leven zijn! De kit kan in de modernste keuken worden geïnstalleerd op een sokkel van slechts 6 centimeter hoogte!”

Dolce Stil Novo

“De kookplaat is in twee designlijnen verkrijgbaar”, vervolgt Anna-Lena. “Enerzijds hebben we een universele designlijn, die past bij elke esthetische keuze voor de keuken. Dit model is naast opbouw ook geschikt als vlakinbouw. Anderzijds is de kookplaat tevens beschikbaar in onze premium designlijn – Dolce Stil Novo. Die staat in het teken van minimalistische elegantie met zwart Eclipse-glas en voor de finishing touch het subtiele koperen randje. Daarnaast is het overige inbouw assortiment in de designlijn Dolce Stil Novo beschikbaar. De uitstraling van de keuken wordt dus nog luxer. Hierdoor zie je het koperen randje bijvoorbeeld ook op onze inbouwovens terug.”

De HOBD is uitgerust met een efficiënt vetfilter van hoge kwaliteit dat in de vaatwasser kan worden gewassen.

Anna-Lena benadrukt de gebruikersvriendelijkheid. “Een simpele vingertop-aanraking op een van de multi-sliders is voldoende om de temperatuur in te stellen. Hiermee kan elke kookzone individueel ingesteld worden. Bovendien is er gekozen om naast de vier inductiekookzones ook twee multizones toe te passen, waardoor de kookzones flexibeler in te zetten zijn en het zelfs mogelijk is om bijvoorbeeld met een grillplaat te koken.” 

Ze besluit: “Voor ieder wat wils dus! Door de HOBD kookplaten ontstaat de mogelijkheid om open keukens met kookeilanden optimaal in te delen. Overigens bieden wij ook een groot assortiment aan traditionele afzuigkappen aan. Die passen dan weer perfect bij onze andere designlijnen, kookplaten en fornuizen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details