Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Kwaliteit in de lift en op de roltrap
Hollandse Hoogte. (Beeld: Ge Dubbelman)

Kwaliteit in de lift en op de roltrap

Het portfolio omvat personen- en goederenliften, roltrappen en rolpaden, automatische deuren, trap- en platformliften en de service dienstverlening voor al deze producten.

Vanaf oktober 2020 is TK Elevator (TKE) een zelfstandige organisatie en maakt geen deel meer uit van thyssenkrupp AG. Het bedrijf is op eigen benen gaan staan maar gaat op dezelfde voet verder met het leveren van kwaliteit voor haar klanten op het gebied van nieuwbouw, reparatie, modernisering en het service-onderhoud. 

Omdat de productiefaciliteiten gelijk gebleven zijn wordt het werk nog door hetzelfde professionele en toegewijde team uitgevoerd. In Utrecht werkt TKE aan de vervanging van vier roltrappen, gelegen in een uitdagende buitenomgeving, op het Jaarbeursplein. 

Glenn Versteeg, sales manager Escalators: “De vier bestaande roltrappen werden in 2012 geplaatst en hebben de eigenaar en de gebruikers veel problemen opgeleverd, door veel storingen. Daarom worden zij nu vervangen. TKE heeft na een lang en intensief aanbestedingstraject de opdracht gekregen om de vier roltrappen te vervangen voor vier nieuwe TKE Victoria roltrappen en de installaties 23 jaar lang te onderhouden.” 

Het Strijkijzer (Beeld: Marc Heeman).

De roltrappen zijn afkomstig uit een eigen fabriek in Hamburg. “Hier produceren wij onder andere heavy-duty roltrappen die speciaal geschikt zijn om hoge prestaties te leveren in uitdagende omgevingen. De combinatie van een robuuste roltrap en het 12 keer per jaar uitvoeren van kwalitatief hoogwaardig onderhoud zorgt ervoor dat er een hoge beschikbaarheid van de installaties op het Jaarbeursplein kan worden gegarandeerd. De Victoria roltrappen kunnen esthetisch volledig worden aangepast aan de wensen van de klant.”

Ook in Den Haag wordt aan een prestigieus project gewerkt, de modernisatie van een vijftal liftinstallaties van De Haagse Toren ook wel Het Strijkijzer genoemd. Om de verschillende uitdagingen in kaart te brengen werden grondige voorbesprekingen gevoerd. De Haagse Toren heeft 42 verdiepingen met 348 woningen, horeca- en vergaderruimten en een panoramaterras op de 41ste verdieping. TKE vervangt de aandrijving, draagkabels, besturing, frequentieregelaars, alle elektrische bekabeling en de deuraandrijvingen bij alle vijf de liftinstallaties. Het is een complex project dat vraagt om professioneel maatwerk op het gebied van projectmanagement waarbij gebruik gemaakt wordt van internationale ondersteuning voor de engineering. Elke liftinstallatie ontsluit een deel van het gebouw. Het is van belang dat bewoners zo min mogelijk overlast ervaren bij de uitvoering van de werkzaamheden en de bereikbaarheid van de etages zoveel mogelijk wordt gehandhaafd. Met een professioneel, betrokken, toegewijd nationaal team gaat TKE dit project uitvoeren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details