Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Ledstrips bieden creatieve mogelijkheden
De LED’s zitten zo dicht op elkaar dat er geen individuele LED’s zichtbaar zijn.

Ledstrips bieden creatieve mogelijkheden

Creatief aan de slag met de ledverlichting? Het kan! Het is in ieder geval mogelijk met de producten van Klemko Techniek. Het bedrijf produceert innovatieve ledverlichting, lichtbesturingen en aansluittechniek. Het bedrijf is volop bezig met het Lumiko ledstripprogramma en blijft dit assortiment ontwikkelen en verbeteren.

Met alle producten wil Klemko de elektrotechnische installateur sneller, efficiënter en slimmer laten werken op een laagdrempelige manier. Danny Miac, accountmanager led lichtbesturingen: “Ons Lumiko ledstripprogramma blijft groeien, om voor elke klant de juiste oplossing te kunnen bieden. Eén van de ontwikkelingen is onze nieuwe Lumiko COB ledstrip. Dit is een uniek product, omdat hier de LED’s zo dicht op elkaar zitten dat er geen individuele LED’s zichtbaar zijn.”

Deze plaatsing van ledchips heeft volgens Miac veel voordelen: “Er ontstaat een mooi egaal lichtbeeld, in feite één lange lichtslang. Hierdoor kan de strip zeer goed toegepast worden op moeilijke plekken, zoals in een koof. De COB ledstrip is zeer eenvoudig en secuur in te korten, omdat de sectielengte maar 41 mm is. Bij andere strips is dit vaak om de 10 of 20 cm.”

De strip kan ook toegepast worden op moeilijke plekken, zoals in een koof.

Profiel niet noodzakelijk

“Het is een fantastisch mooi product, dankzij het lichtbeeld dat ontstaat. Momenteel zijn diverse projecten gaande, zo worden de COB ledstrips gebruikt in verschillende grote schepen.” 

De ledstrip geeft de gebruiker veel creatieve vrijheid: “Hij hoeft niet perse in een profiel geplaatst te worden. Dat komt de verwerkbaarheid ook ten goede. Bij een project in Rotterdam wordt de COB ledstrip gebruikt als hoofdverlichting in het portaal om het glas in lood uit te lichten. Daarvoor is het in een ondiep hoekprofiel geplaatst. Het is een subtiele oplossing.”

Lumiko levert veel verschillende ledstrips. “Onze ledstrips zijn er niet alleen in alle mogelijke kleuren, maar ook in RGBW en in 2700, 3000 en 4000 Kelvin.” 

Sommige ledstrips beschikken over 3000 lumen per meter en zijn daarom geschikt als primaire verlichting. Miac: “Bij de meeste ledstrips zijn de bijbehorende profielen erg belangrijk, wij hebben daarom een enorm assortiment, opbouw en inbouw, maar ook trimless. Redelijk uniek is de zwarte afdekking, voor een goede afstemming op zwarte profielen die we steeds meer terug zien in het interieur.” 

Sommige ledstrips kunnen ook als hoofdverlichting gebruikt worden. (Beeld: Alexandre Zveiger)

Met de transparante klik connectoren zijn de ledstrips erg makkelijk aan te sluiten. Daarnaast zijn ze bestuurbaar met de bekende draadloze Smart Home protocollen. “Hier zijn wij volop mee bezig, omdat hier veel vraag naar is. We sluiten aan op alle gangbare protocollen die op de markt zijn, zoals Zigbee, Z-wave, Casambi en Bluetooth.” 

Miac benadrukt dat Klemko graag meedenkt met architecten. “Wij bieden advieswerk in de breedste zin van het woord. Een hulpmiddel hierbij is het Klemko Led Applicatie Centrum. Hierin kan de klant ervaren wat licht met een ruimte en de gemoedstoestand doet.” 

Het KLAC is opgedeeld in twee delen met een oppervlakte van 400m²: een showroom met onze productlijnen en het belevingscentrum met vier veel voorkomende omgevingen: een woonkamer, winkel, kantoor en horecagelegenheid. “Klanten zijn hier van harte welkom, maar onze accountmanagers komen ook graag op locatie om passend advies te geven.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details