Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Less Energy, More Light
Centraal station Antwerpen. (Beeld: Steven Massart)

Less Energy, More Light

We willen ook de Nederlandse markt veroveren

Integratech, in 2009 opgericht in België, is uitgegroeid tot een prominente speler in functionele ledverlichting voor de werkomgeving. Het bedrijf levert functionele ledverlichting, van winkels tot ziekenhuis en van scholen tot industrie. Zeno Lintermans, sales manager Nederland: “We groeien enorm in Nederland en zijn hier erg blij mee.”

“We richten ons op de utiliteit en de industrie. Voor deze marken zoeken wij altijd naar de beste oplossing voor de klant. Zowel kantoren, ziekenhuizen, bibliotheken, als scholen verbruiken veel licht. Door te kiezen voor energiezuinige verlichting is het mogelijk om energie en geld te besparen.” Het devies van Integratech is dan ook niet voor niets: Less Energy More Light.

SPEEDY – IP65 armatuur

Installatiegemak bespaart tijd en geld

Lintermans vervolgt: “We streven er niet naar om de goedkoopste te zijn, maar wel om de beste prijs-/kwaliteitverhouding te bieden. Daarnaast is installatiegemak één van onze sterke punten. Juist dán maken kleine details het groteverschil. Onze eenvoudig en snel te installeren producten zorgen voor een significante tijds- én kostenbesparing. 

Naast de prijs-/kwaliteitverhouding en het installatiegemak heeft Integratech nog een troef achter de hand. “In de brandende coronatijd hebben we er juist voor gekozen om onze voorraad te verhogen, en dat heeft ons geen windeieren gelegd. Het maakt dat wij konden leveren toen andere bedrijven ‘nee’ moesten verkopen.” De verlichtingsspecialist beschikt over een magazijnruimte van ruim 3.900m², om elk product uit voorraad te kunnen leveren.

Ledpanelen in het klaslokaal.

Integratech is ontstaan in België en hier (mondiale merken buiten beschouwing gelaten) inmiddels uitgegroeid tot marktleider. In Nederland is het bedrijf uitgeroepen tot één van de voornaamste challengers in de markt. “We merken dat onze klanten erg tevreden zijn. Als zij met ons gaan werken dan blijft dat vrijwel altijd zo. In onze producten komen een Hoge IP-waarde, lage UG en zeer efficiënte Lumen-Watt-verhouding samen. Dit zorgt voor een uitstekende performantie.” 

De kwaliteit van de armaturen wordt geborgd door diverse keurmerken.

Hulp en garantie

“Wij zijn geen bedrijf dat designarmaturen levert, bij ons ligt de focus op installatiegemak en functionaliteit. Daarvoor kan een architect die een utiliteitspand inricht bij ons terecht. We maken gratis lichtplannen voor de klant en nemen hen zo opnieuw werk uit handen.” Voor de installateur is Integratech telkens telefonisch bereikbaar voor advies, tot dusver voornamelijk in België. “We staan voor, tijdens, en na de installatie paraat voor onze klanten. Zo bieden we no nonsense garantie. Is er een probleem, dan sturen we zonder vragen een nieuw product op.”

Downlights in het Group Ceyssesn kantoor.

Een groot project voor Integratech was het Centraal Station Antwerpen. “De vraag die hier werd gesteld, was om een aantal architectonische elementen mooi uit te lichten met floodlights. Hier zijn functionele én architectonische verlichting met elkaar gecombineerd. Evolve Floodlights, en Downlights om uit te lichten, LED-strips voor accenten langs muren en trapleuningen en Protect anti-vandalisme armaturen.” 

Voor Group Ceyssens & Insight projects, verzorgde Integratech de  kantoorverlichting alleen met downlight verlichting. “We hebben hiervan drie types die je mooi met elkaar kunt combineren, zo kun je leuk spelen met verschillen typen verlichting. Het geeft een speelsere kantoorverlichting, want dat hoeft echt niet alleen met led panelen.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details