Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
‘Less is more, ook als het om dakbedekking gaat’
RENOLIT ALKORPLAN Smart op een gebouw in Barcelona.

‘Less is more, ook als het om dakbedekking gaat’

“Om de kwaliteit van het materiaal naar een hoger niveau te tillen, worden PVC dakbanen steeds dikker uitgevoerd”, weet Martin Bos, Area Manager Nederland bij RENOLIT Belgium NV. “Hierdoor moeten producenten ook steeds meer energie en grondstoffen in de dakbanen stoppen. Een ongewenste situatie, waarmee RENOLIT ALKORPLAN Smart efficiënt de strijd aan gaat.”

De impact van de klimaatverandering, de toenemende schaarste van natuurlijke hulpbronnen en energie en het besef dat er geen planeet B is, heeft fabrikant van dakafdichtingsmembranen RENOLIT ALKORPLAN Roofing Products geïnspireerd om efficiëntere oplossingen en producten te onderzoeken. Dit heeft geleid tot een innovatief en revolutionair product voor de dakbedekkingsindustrie, met schitterende prestaties én een minimaal verbruik van hulpbronnen: RENOLIT ALKORPLAN Smart. 

“Deze 1,2 of 1,5 mm dunne dakbaan biedt meer dan een optimale waterdichtheid en mechanische en chemische weerstand”, benadrukt Bos. “Een unieke Solar Shield technologie met speciale koele pigmenten beschermt de dakbanen extra tegen UV-straling en reflecteert deze. Hierdoor wordt de oppervlaktetemperatuur van het dak verlaagd en het verouderingsproces vertraagd. RENOLIT ALKORPLAN Smart is daarmee een dunnere dakbaan met een langere levensduur en veel duurzamer dan welke kunststof dakbaan dan ook.” 

De dakbanen zijn verkrijgbaar in de kleuren Cool Ivory en Cool Grey, geïnspireerd door de natuur, waardoor zij in elke omgeving geplaatst kunnen worden.

Dankzij het productieproces, het grondstoffenbeleid en de hoge SRI-reflectiewaarde voldoet RENOLIT ALKORPLAN Smart aan de BREEAM-, LEED- en VERDE-labels. Aan het eind van de levenscyclus kan de dakbaan volledig gerecycled worden. RENOLIT wilde echter nog verder gaan en besloot daarom om, in samenwerking met Treedom, voor elke drie verkochte rollen RENOLIT ALKORPLAN Smart een boom te planten als compensatie voor de kleine, resterende ecologische voetafdruk.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details