Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Liftinterieur voor elk segment. Handwerk en maatwerk

Liftinterieur voor elk segment. Handwerk en maatwerk

Mede dankzij een nieuw pand en een bijzondere showroom is NK Liftinterieur helemaal klaar voor de toekomst. Het bedrijf zet zich in om zowel liftinterieurs te maken voor luxe projecten, maar ook om liftinterieurs van de sociale woningbouw te renoveren. Voor elk segment, van hoog tot laag, biedt NK Liftinterieur liftinterieurs.

“In 2019 openden wij een nieuw pand  met een nieuwe showroom”, legt eigenaar Nick de Korte uit. “Deze showroom is bijzonder, omdat het hier mogelijk is om echte liftinterieurs te bekijken.” Daarnaast doet het bedrijf de productie zelf en kunnen architect en opdrachtgever zien hoe elk onderdeel ambachtelijk gemaakt wordt. “Elk onderdeel wordt met liefde gemaakt, daar ligt onze kracht.”

Het gaat om de details

NK Liftinterieur verzorgt de renovatie van bestaande liftinterieuren en doet de niet-standaard nieuwbouwprojecten. Het bedrijf specialiseert zich echter in het vervullen van bijzondere wensen. “We denken met architecten mee en het gaat echt om de details. Wij zijn vaak kritischer dan de klant.” 

Voor een nieuwbouwproject worden de liftkooien soms zelfs tijdelijk bij NK Liftinterieur neergezet. “We zetten het interieur er in en halen het er ook weer uit. Als de liften in het project geplaatst worden kunnen we de onderdelen als een soort bouwpakket terugplaatsen, naadloos en blind.” 

Bij dit project wordt notenhoutfineer op zwart MDF gebruikt. Door dit te frezen ontstaat een notenhoutpaneel met zwarte naden. Verder wordt hier gepatineerd messing toegepast.

Eigen productie als grote kracht

Het bedrijf doet vrijwel alles zelf: van waterstraalsnijden, metaal- en houtbewerking, tot aan het spuiten van de panelen. De Korte: “We werken tevens met VeroMetal®. Dit is metaalpoeder, in bijvoorbeeld brons, messing of koper dat we kunnen spuiten op alle soorten ondergronden. Dit gebruiken we veel in liften, zoals in een project waar de deuren voorzien zijn van VeroMetal® brons. Dankzij schuren en patineren ontstaat een heel luxe resultaat.” 

Volgens De Korte is de eigen productie een grote kracht: “Ooit begonnen we als montagebedrijf dat ook productie deed, maar we zijn nu een productiebedrijf geworden dat ook de montage doet.”

De luxe branche is een belangrijke niche voor NK Liftinterieur, maar nu introduceert het bedrijf ook een goedkopere interieurlijn. “Ons kwaliteitsniveau blijft even hoog, maar we hebben een nieuwe lijn ontworpen die ook geschikt is voor een iets lager segment. We gebruiken HPL panelen van Formica, die vervolgens in een RVS profiel geschoven kunnen worden. Deze manier van monteren scheelt tijd en dus geld    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details