Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Light+Building weer als vanouds in het voorjaar
“Het wordt weer een editie om van te smullen”, aldus de organisatie.

Light+Building weer als vanouds in het voorjaar

Frankfurt wordt weer The Place To Be

Light+Building keert als vanouds terug. De vertrouwde plek in het voorjaar wordt weer ingenomen, net als alle beursgebouwen op het grote terrein van Messe Frankfurt. Het wordt weer over de koppen lopen, dit keer van 3 tot en met 8 maart 2024.

Elke editie van Light+Building krijgt een overkoepelend thema van de organisatie. In 2024 zal het motto ‘Be electrified’ zijn. “Duurzaamheid, connectiviteit, verlichting en bij uitbreiding wonen, trends waar we niet omheen kunnen”, aldus Johannes Möller, Director Light+Building. “We zien wel één gemeenschappelijk aspect bij de producten die hiermee in aanraking komen. Ze hebben elektriciteit nodig of ze hebben er mee te maken. Electrified dus.”

Johannes Möller.

Light

De herindeling van de beurshallen en exposanten valt meteen op. “Met enkele ingrepen zorgen we voor een betere samenhang van de exposanten én een efficiënter beursbezoek”, legt Möller uit. “Geen hal 1 meer, die lag wat uit de richting. Ook in de Festhallen zal geen exposantenruimte meer zijn. Voortaan vinden we alle fabrikanten, groot en klein, in de ‘normale’ hallen waar we ze goed gegroepeerd hebben per sector. Design bij design, componenten bij componenten e.d. Dat een pak gekende en grote spelers in de verlichtingssector, bijvoorbeeld Artemide, RZB, Zumtobel en Delta Light, hun deelname al vroeg hebben bevestigd, is dan ook een positief signaal. En dat zowel naar de bezoekers en de sector als naar ons als organisatie.”

Building

“Building omvat een heel breed spectrum aan productcategorieën”, benadrukt Möller. “Kijk maar eens in je eigen woning of appartement. Gebouwbeheersystemen sturen de gordijnen en zonwering, de warming, de koeling en ventilatie aan. Zonnepanelen en warmtepompen horen erbij. Laadsystemen voor elektrische wagens worden populairder. Verdeelborden moeten worden gebouwd, kabels getrokken… Het luik ‘beveiliging’ met videocamera’s, slimme entreesystemen en andere componenten verdient eveneens onze aandacht. Een mooi palet aan ‘Building’-productcategorieën waarvan fabrikanten als Gira, Hager, Legrand, Jung, Viesmann, Schneider Electric, Wago, en Basalte deel willen uitmaken.”

Frankfurt

Even heel praktisch. De beursgebouwen van Messe Frankfurt… daar vlieg, rij of spoor je naartoe om alle exposanten, en dat zijn er meer dan 2000, te ontdekken. Blokkeer in je agenda de periode van 3 tot en met 8 maart 2024 en leg je trip best meteen vast. Op de website van Light+Building vind je ook een exposantenlijst om het rondlopen op de beurs efficiënter te maken. “Eindelijk weer als vanouds”, besluit Johannes Möller. “Iedereen is welkom in Frankfurt.”    

De organisatie van Light+Building biedt 20 gratis toegangstickets aan de lezers van Archicomm aan. Stuur een mailtje naar  [email protected] met als onderwerp “Gratis LB 2024 ticket – actie Archicomm”. De eerste  20 inzendingen krijgen een code toegestuurd die kan worden ingeruild voor een toegangsticket.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details