Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Makkelijker verwerkbaar, nieuw kleurenpalet
De nieuwe LiquidDesign is gebaseerd op zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen.

Makkelijker verwerkbaar, nieuw kleurenpalet

Tweede generatie LiquidDesign komt op de markt

Wie Forbo Eurocol zegt, denkt natuurlijk aan egalisaties, lijmen en voorstrijkmiddelen. Sinds ongeveer zeven jaar produceert het bedrijf echter ook een groeiende hoeveelheid surface finishing producten. Op Architect@Work liet Forbo Eurocol zien dat het product LiquidDesign vernieuwd en verder verbeterd is.

De nieuwe LiquidDesign is gebaseerd op zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen.

“We komen met een nieuwe LiquidDesign, gebaseerd op zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen”, verklaart sales director Rob Eijgelsheim. “Een jaar of vijf geleden introduceerden wij LiquidDesign voor het eerst. Dit is de tweede generatie, die ook makkelijker te verwerken is.” 

De veerkrachtige vloeivloer laat zich snel en eenvoudig aanbrengen en afwerken tot één egaal oppervlak. Dankzij het gebruik van natuurlijke grondstoffen is deze vloerafwerking een milieuvriendelijke keuze.

LiquidDesign maakt deel uit van het aanbod surface finishing-producten dat inmiddels uit vijf verschillende producten bestaat. Met BetonDesign, LiquidDesign, FloorColouring, DecoDesign en WallDesign biedt Forbo Eurocol zijn klanten een aantrekkelijk aanbod in afwerkingsproducten voor vloer en wand. 

LiquidDesign is nu beschikbaar in 22 kleuren.

“Deze producten vormen een succesvolle extra poot van ons bedrijf. Ze zijn zeer geschikt voor de architect. LiquidDesign wordt toegepast in scholen, zorgcentra en bedrijfsrestaurants maar ook moderne woninginterieurs, luxe winkels en stijlvolle kantoorruimten. Met de restauratie van De Koepel in Haarlem is er LiquidDesign verwerkt met belijning. Ook in het Stadskantoor van Tilburg wordt het product binnenkort toegepast.”

Strak en comfortabel

Eijgelsheim legt uit waarom LiquidDesign een geliefd product is. “Het zijn mooie strakke vloeren, waarbij geen sprake is van snijverlies en waarbij je toch het comfort van een elastische vloerbedekking hebt. LiquidDesign onderscheidt zich duidelijk van bestaande gietvloeren zoals PU of epoxy. Deze innovatieve vloeivloer is een mix van natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen en is blijvend veerkrachtig. Voor de tweede generatie van deze vloer was Architect@Work echt de aftrap.”

Gevarieerde kleurcollectie

Bij de ontwikkeling of verbetering van een product gaat het bij Forbo Eurocol zowel om de praktische als de esthetische eigenschappen. “Het nieuwe LiquidDesign heeft een iets andere kurksamenstelling. Het is makkelijker verwerkbaar en wordt met een kam aangebracht, in plaats van met een spaan. De nieuwe samenstelling zorgt ook voor een ander kleurbeeld. Door toepassing van kleurpigmenten kunnen we bepalen of de kurk meer of minder zichtbaar is. In samenspraak met architecten hebben we een kleurcollectie ontwikkeld. De tien populairste basiskleuren bleven en dit aanbod werd uitgebreid met twaalf moderne, gevarieerde kleuren.” Op klantniveau zijn bij voldoende vierkante meters overigens altijd nog aanpassingen mogelijk. 

Inmiddels heeft Forbo Eurocol verschillende nieuwe LiquidDesign-proefvloeren aangebracht. Op basis daarvan zijn de laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ gezet. Op Architect@Work waren alle 22 nieuwe kleuren te bewonderen. “Op deze beurs benaderden wij opnieuw architecten en lieten een grotere groep zien wat we doen en wat we hebben. Bestaande relaties, maar ook de architecten die onze surface finishing-producten minder goed kennen.” 

Daarnaast heeft Forbo Eurocol ook iets te vieren, want dit jaar bestaat het bedrijf 50 jaar. De producent werkt hard aan de toekomst. In 2021 werden de productielijnen van de poederfabriek uitgebreid en gemoderniseerd en kreeg het magazijn er veel extra opslagcapaciteit bij. Daarnaast maakt de producent flinke stappen als het gaat om CO₂-reductie en de circulaire economie, met innovatieve ontwikkelingen zoals bio-based vloerbedekkings- en tegellijmen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details