Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
MBI introduceert Florim keramische gevelbekleding: ‘Italiaans keramiek met een eigen installatieframe’
(Beeld: Stéphane Groleau)

MBI introduceert Florim keramische gevelbekleding: ‘Italiaans keramiek met een eigen installatieframe’

“Het biedt zowel economische, milieutechnische als esthetische voordelen. In samenwerking met het Italiaanse Florim Solutions introduceren wij keramische gevelsystemen met een eigen installatieframe.”

MBI is een Nederlands familiebedrijf met 400 medewerkers en het hoofdkantoor gelegen in Veghel. Van Dooijeweert: “Wij zijn marktleider in esthetische bestratingsmaterialen. In onze vier fabrieken, verspreid over Nederland, maken wij terrastegels voor de particuliere markt, maar ook klinkers en stenen voor de openbare infra- en bouwmarkt. Onze producten zijn toonaangevend, een voorbeeld dat menig architect zal kennen is de langformaat gevelsteen GeoStylistix.”

(Beeld: Borghi Vanni)

Florim

“Ons bedrijf kent drie marktsegmenten, te weten; infra, tuin en bouw. Ook in de bouw doen wij het goed met de productie van metselstenen, maar we kijken vooruit en zien de gevelmarkt veranderen en vragen naar andere oplossingen. Zodoende kwamen we uit op de keramische gevelsystemen van Florim, een zelfstandig Italiaans familiebedrijf met een uitstekende reputatie. Zij zijn heel goed in het vervaardigen van keramiek. Daarnaast bieden ze een uniek installatieframe aan en hebben ze de juiste technische kennis in huis om voor onze klanten ideeën en ontwerpen te engineeren.” 

(Beeld: Borghi Vanni)

Bij het ontwerpen van de keramische gevels zijn – volgens Van Dooijeweert –  isolatie en schoonheid belangrijke thema’s. “Florim bewijst met haar superieure keramische gevelbekleding dat functionaliteit niet ten koste gaat van esthetiek. Het is een flexibel systeem dat toepasbaar is voor nieuwbouw en renovatie en het is onafhankelijk van andere gebruikte materialen in de gevelschil. Het is te gebruiken in combinatie met elk type isolatiemateriaal en voldoet aan de hoogste normen inzake technische betrouwbaarheid. Daarnaast biedt het niet alleen thermische isolatie maar eveneens bescherming tegen weersinvloeden. Een heel groot voordeel; voor welk design de gebruiker ook kiest, het feit is dat het keramische oppervlak levenslang haar visuele kwaliteit behoudt. De strakke vormen, vernieuwende en oogstrelende designs en de kwaliteit van het keramiek sluiten perfect aan op moderne architectuur. Het komt altijd tegemoet aan de persoonlijke visie van de architect en opdrachtgever.”

Van Dooijeweert: “MBI vult met Florim de productportfolio als totaaloplosser voor de buitenruimte verder aan. Mogen wij bij de bouw van bijvoorbeeld een hotel metselstenen leveren, dan bieden we ook direct een oplossing voor de parkeerplaatsen, de oprit of de tuin. En nu dus tevens een oplossing voor de gevel met keramische tegels. Een volgende stap is dat we misschien naar binnen gaan en keramische binnentegels leveren voor badkamers, toiletten en de receptie. Met ook onze goede contacten met Italiaanse fabrikanten blijven we verantwoorde stappen maken in een nieuwe wereld en blijven wij als bedrijf bruggen slaan.”

(Beeld: Autori Associati)

Florim is gevestigd in de Italiaanse regio Modena, waar twee fabrieken staan en 1.400 medewerkers gevelplaten produceren en nabehandelen. “Het merk is toegankelijk over de hele wereld met prachtige showrooms in steden als New York, Shanghai, Moskou en Londen. Sinds kort is het bedrijf ook neergestreken in ons MBI-Florim Design Center in Amsterdam.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details