Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Producten

Mechanische bevestigingsoplossingen gebouwschil

Naamloos-1
Sfeerbeeld Farmers

Tekst | Van Aalst Media

Beeld | Eurofast

24 augustus 2021 Leestijd 4 minuten

Deel dit artikel

Bevestigingsmiddelen zijn van groot belang voor de algehele kwaliteit en veiligheid van een plat dak en van een dak- en wandsysteem. Frank van Kalkeren van Eurofast uit Deurne: “Wij zijn fabrikant van het merk Eurofast en tevens een full-service technisch adviesbureau met groeiende Europese ambities.”

Als het gaat om bevestigingsmiddelen voor een plat dak, heeft Eurofast haar sporen verdiend. Van Kalkeren: “We begeven ons al ruim 45 jaar op de markt van platte daken en sinds eind jaren negentig ook op die van dak- en wand. We namen in 2019 hiervoor een Poolse leverancier over en zijn nu hierin ook gecertificeerd.” 

Een dak- en wandschroef en een schroef voor een plat lijken hetzelfde. “Maar, ze zijn het niet. Wil je bijvoorbeeld een sandwichpaneel, een metalen profiel of een stalen plaat tegen een stalen constructies bevestigen dan is een bevestiging vereist met verschillende technische specificaties. We helpen onze klanten in hun zoektocht naar een oplossing, waardoor elke gebouwschil kwalitatief hoogwaardig kan worden bevestigd.”

Werk Curacao.

In de zoektocht naar de juiste schroef is volgens Van Kalkeren het voorwerk essentieel. “Wij fungeren als vraagbaak en maken bouwkundige berekeningen. Zo is het aantal bevestigers in een plaat niet alleen afhankelijk van het plaatmateriaal, maar ook van externe factoren zoals het weer; staat de constructie aan zee dan is het meer onderhevig aan wind dan in de Limburgse heuvels. Ook de hoogte van de constructie speelt een belangrijke rol. Dus het zomaar vastzetten met een paar schroeven, dat gaat niet. Ter ondersteuning hebben we een catalogus en posters gemaakt met tabellen die klanten helpen bij de keuze voor de juiste schroef. Is deze niet in de gewenste kleur, dan lakken wij ze.” 

Het hoofdkantoor van Eurofast staat in Deurne: “We hebben verkoopvestigingen in landen zoals België, Polen en Hongarije. Ook werken onze salesmedewerkers in Engeland en Denemarken en samen leveren we onze bevestigingsmaterialen aan klanten in totaal vijfentwintig Europese landen. Dat maakt het werk ook zo leuk; we zijn een groeiend team van inmiddels 120 medewerkers en we zien in elk land steeds groeimogelijkheden.” 

Als fabrikant en fullservice technisch bureau ondersteunt Eurofast van begin tot eind bij elk bevestigingsproject. “We hebben een eigen lab waar we veel testen doen; voor nieuwe materialen, maar ook voor de uitdagingen van onze klanten. En als meer overleg nodig is dan nodigen we de dakdekker, architect, installateur of de ingenieur uit. Wij spreken heldere taal in een technische wereld.”    

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details