Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Meer mogelijkheden door dikker wolvilt. Creatief met akoestiek
Interieur Het Gelders Huis Arnhem. Interieurarchitect: OTH_architecten

Meer mogelijkheden door dikker wolvilt. Creatief met akoestiek

Wolgroothandel Hollandfelt levert al bijna 50 jaar wolproducten aan klanten over heel de wereld om akoestiek te verbeteren. Op Architect@Work 

“We zijn blij om weer op deze beurs aanwezig te kunnen zijn”, zegt verkoopdirecteur Mischa de Vries. “In Nederland is dit momenteel de enige beurs voor ons. Op Architect@Work komen onze klanten, architecten zijn op zoek naar producten die bijdragen aan brandveiligheid en akoestiek en zijn hiervoor bij ons natuurlijk aan het goede adres.” 

Restaurant Vesters in Nijmegen, gemêleerd grijs wolvilt op de muur, op de foto Jeroen en Nikolien Vesters.

Spelen met dikteverschillen

Het verbeteren van akoestiek is een belangrijk thema in de (interieur)architectuur. Wolvilt is van nature zeer isolerend en geluidsabsorberend waardoor het uitstekend materiaal is om hiervoor te gebruiken. Hollandfelt maakt uitsluitend gebruik van zuiver, fijn Merinowol uit Australië en Zuid-Amerika, om zo een constante en goede kwaliteit te kunnen leveren. 

Project Newday, Arnhem. Ontwerpbureau: Leidmotiv. Ontwerper: Michou van Fresh Perspective. (Beeld: Titia Hahne Photography)

“Tot dusver was 10mm de maximale dikte van ons wolvilt, maar dit jaar introduceren we een variant van 20mm dikte. Deze dikte verbetert de akoestiek nog sterker, maar biedt ook nieuwe mogelijkheden. Door wolvilt van verschillende diktes met elkaar te combineren ontstaat meer diepte en variatie. Zo kunnen gebruikers nog creatievere en speelsere oplossingen bedenken.”

20mm dik wolvilt.

Natuurlijk en makkelijk te recylen

Elk jaar voegt Hollandfelt weer een aantal nieuwe kleuren toe aan het al zeer uitgebreide aanbod. De Vries: “We voelen en vragen wat er in de markt speelt, waar behoefte aan is. Hiervoor hebben we contact met zowel architecten als stoffeerders. Afgelopen jaren was er vraag naar wat hardere en fellere kleuren, terwijl de populariteit van aardetinten vorig jaar weer toenam. Zo treden jaarlijks verschuivingen op.” 

Naast goede akoestische en brandveilige eigenschappen kent het wolvilt van Hollandfelt ook de voordelen van een 100% natuurproduct. “Wij gebruiken bewust alleen wol, dit is makkelijk te recyclen. Het product kan rechtstreeks op de muur, onder tafels of plafond en op de muur geplaatst worden. Ook wordt het vaak gebruikt om hangende schermen te creëren. Dit zorgt direct voor een akoestisch effect.” 

Alle wolproducten van Hollandfelt voldoen aan de strenge eisen van de UNE-EN 71-2, UNE-EN 71-3 en Öko-Tex 100.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details