Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Met awards nog meer focus op toekomst van verlichting
Het conferentieprogramma wordt dit jaar verder uitgebreid.

Met awards nog meer focus op toekomst van verlichting

Op woensdag 20 en 21 november vindt de derde editie van Future Lighting plaats in Next Level, Evenementenhal Gorinchem. Archicomm vroeg Event Director Irma de Hoon en Willem Dammers, directeur van exposant Trilux Benelux, wat het evenement zo succesvol maakt en wat we in november kunnen verwachten.

Trilux op Future Lighting 2023.

“Future Lighting is echt een event en niet zomaar een beurs”, begint De Hoon. “Het conferentieprogramma stond vorig jaar al als een huis en werd zeer gewaardeerd. Dit jaar streven we naar een nog hoger niveau, waarbij de visie van de sprekers wetenschappelijk onderbouwd wordt.”

De organisatie van de conferentie is dit jaar weer in handen van NSVV, IBE-BIV en Groen Licht Vlaanderen en het thema is ‘Light beyond led’. Daarnaast opent Easyfairs de deuren van een tweede conferentiezaal, het Innovatietheater met oplossingsgerichte presentaties van exposanten. “Hiermee breiden we ons kennisprogramma nog verder uit en bieden we onze bezoekers een nog rijker scala aan leerzame, inspirerende en praktische sessies.”Na de vorige editie kreeg de organisatie de feedback dat het event de naam Future Lighting nog meer waar mag maken. “Dit namen wij zeer serieus, en daarom worden dit jaar voor het eerst Future of Lighting Innovation Awards uitgereikt. Exposanten kunnen hun meest vooruitstrevende producten of diensten indienen en een vakjury maakt hieruit een selectie. De tien genomineerden krijgen een plek op het Innovatieplein, vlak voor de entree. Op de tweede dag van het event reiken we een juryprijs en een publieksprijs uit.”

Evenwicht tussen functionele en decoratieve verlichting

Op dit moment hebben al 52 standhouders zich aangemeld, méér dan in dezelfde periode van vorig jaar. “De bezoekers kunnen er vanuit gaan dat alle grote namen vertegenwoordigd zijn”, zegt De Hoon. “Daarnaast is ook een aantal nieuwe bedrijven aanwezig, zoals Fagerhult. We hebben echter nog wat ruimte!”

Future Lighting streeft naar een evenwichtige combinatie van functionele en decoratieve verlichting en wil extra aandacht besteden aan smart lighting. “Ik denk dat het event succesvol is dankzij de combinatie van sterke exposanten met de dialoog in de verlichtingsbranche. Hier komen kwalitatieve bezoekers op af, zo vertellen de deelnemende bedrijven. Elk gesprek begint op een hoog niveau, dus we spreken het juiste publiek aan.”

Exposant Trilux is erg positief over Future Lighting. Dammers: “Het concept staat als een huis want dit is geen organisatie die puur een hal wil vullen. Ook dit jaar zijn wij dus weer aanwezig met een mooie stand. Dankzij ons partnership met de organisatie kunnen we ook meedenken over koers van het event. Zo misten we in de tweede editie nog de nodige grote producenten. Ik denk dat de A-merken nodig zijn om spraakmakend te zijn.”

Trilux werd vorig jaar positief verrast door de kwaliteit van de bezoekers. “Eigenlijk iedereen was oprecht geïnteresseerd in licht en beschikte over veel kennis.” In november neemt Trilux nieuwe producten mee die tijdens Light + Building te zien waren. “Zij zijn dan echt beschikbaar, of een stap verder in hetproductieproces.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details