Platform over architectuur, interieur- en landschapsarchitectuur
Met een wit dak, bespaar je nog eens wat!

Met een wit dak, bespaar je nog eens wat!

Een wit dak wordt steeds meer gekozen nu de zomer in aantocht is. Dit is namelijk een heel efficiënte oplossing om de zomerse warmte buiten te houden. Witte daken reflecteren het zonlicht en dat heeft een duidelijk impact op het energieverbruik. En wie wil er nou geen energie besparen in deze tijd?

Koele zomers

Een wit dak zorgt niet alleen voor een mooi esthetisch beeld, maar heeft als hoofd doel reflecteren van het zonlicht. De Derbicolor FR White van Derbigum fungeert uitstekend als een passieve koeling. Hierdoor wordt de warmte in de zomer gemakkelijk buiten gehouden en draait de airco minder. Dit zorgt uiteraard voor besparing op de energiekosten!

Witte daken warmen in de zomer minder op. Zwarte daken daarentegen, kunnen in de zomer een temperatuur bereiken van ongeveer 70 tot 80 graden. In de winter zal het binnen dan wel iets koeler zijn met een wit dak, maar dit minieme energieverlies weegt niet op tegen wat u in de zomer kan inwinnen. Airconditioning verbruikt namelijk veel meer energie dan centrale verwarming.

Extra voordelen

Derbicolor FR White is een product met een bewezen levensduur van +40 jaar. De gecombineerde inlage van glasvlies en polyester geeft het product een zeer sterke stabiliteit, trek- en ponsweerstand. Tevens is het productiesysteem milieuvriendelijk en is ook deze dakbaan 100% recyclebaar. Het product kan toegepast worden op hellende of platte daken en is uiteraard vliegvuurbestendig, zo voldoet het product aan alle veiligheidseisen.

Naast de Derbicolor White produceert Derbigum ook de Derbigum Aquatop Reflective White. Dit product is wit afgewerkt middels een prefab aangebrachte acrylcoating en heeft hierdoor een nog hogere reflectie als de Derbicolor FR White.

Circulaire dakbaan

De systemen van Derbigum worden zo ontwikkeld dat ze een bijdrage leveren aan een circulaire economie.Met deze dakbanen kiest u altijd voor duurzaam, een lange levensduur en een circulaire toekomst.

Ontdek hoe Derbigum dit waarmaakt via www.derbigum.nl en www.norooftowaste.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details